Zeven goede voornemens om u in 2019 gelukkig en productiever te maken<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Door Conor Neill, hoofddocent aan IESE Business School en president van Vistage in Spanje

Getty

Hoewel je in een oogwenk je situatie niet kunt veranderen, kun je je richting wijzigen … & nbsp; en een kleine verandering van richting leidt tot een grote verandering in bestemming.

Ik heb de afgelopen 3 jaar gewerkt aan het bouwen van de Vistage-organisatie in Spanje. & Nbsp; Vistage's missie sinds 1957 is om de effectiviteit te verbeteren en het leven van CEO's te verbeteren. & Nbsp; Ik heb deze hulpmiddelen in mijn eigen leven toegepast.

Ik heb geleerd om op te passen voor 'lessen voor succes'. & Nbsp; Ik zou je volledig moeten kennen, je hoop, je dromen, je pijnen en je specifieke omstandigheden om praktisch advies te geven dat je zou kunnen dienen … Ik zal delen uit persoonlijke ervaring. & Nbsp; U zult weten wat te nemen van wat hier is geschreven voor uw eigen situatie.

Gelukkig en Productieve?

Ik heb een lange weg afgelegd sinds de 30-jarige versie van mezelf. & Nbsp; De 30-jarige versie van Conor geloofde niet dat je zowel gelukkig als productief kon zijn. & Nbsp; Geluk zou komen toen ik het tot 'succes' maakte. & Nbsp; Als ik onderweg te gelukkig was, zou ik de reis vergeten en gewoon stoppen met werken. & Nbsp; Nadat ik met honderden CEO's heb gewerkt, heb ik geleerd dat je geen pijn nodig hebt om je in beweging te houden en een productief leven en een productieve organisatie te leiden.

Mijn 7 resoluties voor 2019

1. Wees bewust met elke dag

In 2008 had ik het voorrecht om te lunchen met Ken Blanchard, de auteur van "the one minute manager". & Nbsp; Hij had net een gesprek met een groep ondernemers gedeeld over drie dingen die leiders moeten doen in uitdagende tijden. & Nbsp; Tijdens de lunch vroeg ik hem: "29 dagen per maand word ik wakker en vind ik de energie om te leiden, maar elke dag word ik op een dag leeg wakker. & Nbsp; Waar vind je de energie op die dagen? "& Nbsp; Zijn antwoord "Start de dag langzaam".

Ik heb verschillende methoden geprobeerd om 'Begin de dag langzaam' in het tussenliggende decennium. & Nbsp; De eenvoudigste is om te schrijven in mijn notitieblok "Vandaag gaat over …" en de zin af te maken.

2. E-mailreductie

Ik ben vandaag huiswaarts gegaan naar een plaatselijke coffeeshop en ik heb de Wi-Fik uit en mijn telefoon verborgen in mijn tas, zodat ik door het schrijven van dit artikel kan komen.

Een vriend noemt dit 'The No Power Hour'. & Nbsp; 60 minuten om inkomende meldingen af ​​te sluiten en 60 minuten te werken aan iets dat voor jou belangrijk is op de lange termijn.

Het is gevaarlijk eenvoudig om druk bezig te zijn op het dringende moment en te vergeten productief te zijn op wat echt belangrijk is. & Nbsp; Jim Rohn zei: "we hebben elk de keuze uit twee pijnen: de pijn van discipline of de pijn van spijt".

3. Start een stop lijst met dingen doen

Ik nam contact op met mijn vriend Rob Glazer, oprichter en CEO van Acceleration Partners toen ik werd gevraagd om dit bericht te schrijven. & Nbsp; Ik vroeg hem wat hem in 2018 een groot verschil had gemaakt. & Nbsp; Zijn antwoord "start a stop met het doen van de lijst

Als je jong bent, heb je de vrijheid om ideeën, dromen, taken en avonturen aan je bucketlist toe te voegen. & Nbsp; Het moment dat de middelbare leeftijd begint, is het moment waarop je je realiseert dat er nog maar beperkte tijd in ons leven is. & Nbsp; Aanvaarding van dit feit leidt tot het opruimen van alle plannen, taken, avonturen van het leven en een vermindering tot het belangrijkste. & Nbsp; Je kunt niet alles doen, maar je kunt alles doen.

Elke middag maak ik een tabel in mijn notitieboek: liefde / haat. & Nbsp; Alles en iedereen die in de afgelopen 24 uur aan mijn leven heeft toegevoegd, gaat links. & Nbsp; Alles en elke persoon in mijn leven die energie uit mijn leven heeft gezogen, heeft rechts. & Nbsp; Ik werk harder om de dingen aan de rechterkant te verwijderen dan om dingen aan de linkerkant toe te voegen. & Nbsp; Als je een heteluchtballon vliegt, is het beter om het gewicht te laten vallen dat je tegenhoudt dan om meer warmte in de ballon te brengen.

4. Netwerk door anderen te dienen

Onlangs vertelde Michael Thompson me: "Er is geen productiviteitshack effectiever dan sterke relaties opbouwen.”

Dan Sullivan (ik hou van zijn podcast) zegt dat wanneer hij iemand tegenkomt hij weerspiegelt dat hij, op het hoogst, nummer 21 is op de lijst van de belangrijkste mensen voor de persoon die voor hem staat. & Nbsp; Als hij over zichzelf spreekt, laat hij de lijst vallen. Alleen als hij leert over de ander, zijn hoop, zijn dromen, zijn uitdagingen en waar hij vastzit, kan hij hogerop komen.

Ik heb een nieuwe benadering van het beheersen van mijn zenuwen uitgeoefend vóór grote toespraken en tijdens het lesgeven. & Nbsp; Ik neem even de tijd om naar elke persoon in het publiek te kijken en zijn hele levensreis voor te stellen tot het punt waar we vandaag samen in deze ruimte zijn. & Nbsp; Zodra ik me in hun schoenen sta, vergeet ik mijn zenuwen. & Nbsp; Wanneer ik uit mijn eigen hoofd stap en in de hoop, dromen en uitdagingen van anderen, herinner ik me waarom ik spreek en onderwees.

Een mentor van mij, Warren Rustand vertelde me dit jaar "als je je depressief voelt, ga dan en help iemand anders". & Nbsp; Deze gewoonte komt meer van een zoektocht naar geluk dan productiviteit, maar leidt op de lange termijn tot productiviteit.

5. Stel meer vragen

Ik ben de laatste paar jaar op zoek geweest naar geweldige vragen. & Nbsp; Verne Harnish, de oprichter van Entrepreneurs Organization, vertelde me dat al jaren geleden "Verhoog de verhouding tussen vraag en antwoord”. & nbsp; Vistage heeft me geleerd dat als je de slimste persoon in de kamer bent, je in een andere kamer moet gaan. & nbsp; De slimste in de kamer zijn, gaat over mijn ego. & Nbsp; Om de beste mensen te zijn voor de beslissing bij de hand is effectief leiderschap.

Wat zijn je beste vragen? & Nbsp; Een van de krachtigste die ik dit jaar heb geleerd, is "Vertel meer …"

6. Heb ja, nee en "Te moeilijk" dozen. & Nbsp;

Warren Buffett's definitie van integriteit is "je zegt nee tegen de meeste dingen."

Als je een deel van je energie, je tijd en je middelen niet houdt voor wat belangrijk voor je is, kun je niet integer leven met je waarden.

Het is moeilijk om Nee te zeggen, als de beslissing binair is tussen ja of een categorisch nee. & Nbsp; Warren suggereert een "te moeilijke" categorie. & Nbsp; Wanneer een verzoek binnenkomt, evalueert hij niet alleen tussen ja en nee … & nbsp; soms is het geen volledig ja en het is geen compleet nee … het is te moeilijk.

Enkele andere handige categorieën grijs zijn:

 • Maak X voortgang en kom terug zie mij
 • Ontvang eerst X aan boord
 • Kom over X weken terug als ik mijn huidige prioriteit heb beëindigd
 • En dan is er altijd het rechte "Nee"

7. Bespaar wat geld (en laat het voor u werken)

In de afgelopen twee jaar realiseerde ik me dat ik te optimistisch ben over de toekomst om gedisciplineerd te zijn over het besparen van geld. & Nbsp; Ik heb een groep vrienden verzameld en we zijn overeengekomen om maandelijks te vergaderen en elkaar verantwoordelijk te houden voor het serieus nemen van onze persoonlijke financiële situatie. & Nbsp; Voor het eerst in mijn leven heb ik dit jaar geen dingen gekocht die ik wilde (de nieuwe drone, een langere reis naar New York) om geld te besparen en te investeren.

Volgens Fidelity Investments is een goede vuistregel om & nbsp;heb 10 keer uw laatste salaris in sparen& nbsp; als je op 67-jarige leeftijd met pensioen wilt gaan. Fidelity stelt ook een tijdlijn voor om te gebruiken om dat magische getal te bereiken:

 • Per 30: Laat het equivalent van uw salaris liggen
 • Tegen de 40: heb drie keer uw salaris bespaard
 • Tegen 50: Heb zes keer uw salaris bespaard
 • Tegen 60: Heb acht keer uw salaris bespaard
 • Met 67: Heb 10 keer uw salaris bespaard

2019 bonusresolutie: Take & nbsp;cybersecurity ernstig

Ten slotte is hier een bonusresolutie om u te helpen niet alleen gelukkiger en productiever te zijn, maar ook veiliger in 2019.

Ik vroeg de Joe Galvin, Vistage Chief Research Officer, waar hij dacht dat bedrijfsleiders in 2019 op zouden moeten focussen. & Nbsp; Zijn antwoord was bot en dodelijk serieus: cybersecurity.

Veel bedrijven zijn in 2018 gehackt. & Nbsp; Sommigen hebben gegevens verloren, velen verloren de mogelijkheid om enkele uren of zelfs dagen te werken. & Nbsp; Voor zaken heeft Vistage een korte gids voor cyberdreigingen en oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven.

persoonlijk cybersecurity: Op een persoonlijk niveau, hier is twee dingen Ik heb onmiddellijk actie ondernomen om mijn online beveiliging te vergroten.

">

Door Conor Neill, hoofddocent aan IESE Business School en president van Vistage in Spanje

Hoewel je in een oogwenk je situatie niet kunt veranderen, kun je van richting veranderen … en een kleine verandering van richting leidt tot een grote verandering in bestemming.

Ik heb de afgelopen 3 jaar gewerkt aan de bouw van de Vistage-organisatie in Spanje. Vistage's missie sinds 1957 is om de effectiviteit te verbeteren en het leven van CEO's te verbeteren. Ik heb deze hulpmiddelen in mijn eigen leven toegepast.

Ik heb geleerd om op te passen voor "lessen voor succes". Ik zou je volledig moeten kennen, je hoop, je dromen, je pijnen en je specifieke omstandigheden om praktisch advies te geven dat je zou dienen … Ik zal delen uit persoonlijke ervaring. U zult weten wat te nemen van wat hier is geschreven voor uw eigen situatie.

Gelukkig en Productieve?

Ik heb een lange weg afgelegd sinds de 30-jarige versie van mezelf. De 30-jarige versie van Conor geloofde niet dat je zowel gelukkig als productief kon zijn. Geluk zou komen toen ik het "succes" bereikte. Als ik onderweg te gelukkig was, zou ik de reis vergeten en gewoon stoppen met werken. Nadat ik met honderden CEO's heb gewerkt, heb ik geleerd dat je geen pijn nodig hebt om je in beweging te houden en een productief leven en een productieve organisatie te leiden.

Mijn 7 resoluties voor 2019

1. Wees bewust met elke dag

In 2008 had ik het voorrecht om te lunchen met Ken Blanchard, de auteur van "the one minute manager". Hij had net een gesprek met een groep ondernemers gedeeld over drie dingen die leiders moeten doen in uitdagende tijden. Tijdens de lunch vroeg ik hem: "29 dagen per maand word ik wakker en vind ik de energie om te leiden, maar elke dag word ik op een dag leeg. Waar vind je de energie op die dagen? "Zijn antwoord" Start de dag langzaam ".

Ik heb verschillende methoden geprobeerd om 'Begin de dag langzaam' in het tussenliggende decennium. De eenvoudigste is om te schrijven in mijn notitieblok "Vandaag gaat over …" en de zin af te maken.

2. E-mailreductie

Ik ben vandaag huiswaarts gegaan naar een plaatselijke coffeeshop en ik heb de Wi-Fik uit en mijn telefoon verborgen in mijn tas, zodat ik door het schrijven van dit artikel kan komen.

Een vriend noemt dit "The No Power Hour". 60 minuten om inkomende meldingen af ​​te sluiten en 60 minuten te werken aan iets dat voor jou belangrijk is op de lange termijn.

Het is gevaarlijk eenvoudig om druk bezig te zijn op het dringende en te vergeten productief te zijn op wat echt belangrijk is. Jim Rohn zei: "we hebben elk de keuze uit twee pijnen: de pijn van discipline of de pijn van spijt".

3. Start een stop lijst met dingen doen

Ik nam contact op met mijn vriend Rob Glazer, oprichter en CEO van Acceleration Partners toen ik werd gevraagd om deze post te schrijven. Ik vroeg hem wat hem in 2018 een groot verschil had gemaakt. Zijn antwoord "start stop lijstje"

Als je jong bent, heb je de vrijheid om ideeën, dromen, taken en avonturen aan je bucketlist toe te voegen. Het moment dat de middelbare leeftijd begint, is het moment waarop je je realiseert dat er nog maar een eindige tijd overblijft in ons leven. Aanvaarding van dit feit leidt tot het opruimen van alle plannen, taken, avonturen van het leven en een vermindering tot het belangrijkste. Je kunt niet alles doen, maar je kunt alles doen.

Elke middag maak ik een tafel in mijn schrift: liefde / haat. Alles en iedereen die in de afgelopen 24 uur aan mijn leven heeft toegevoegd, gaat aan de linkerkant. Alles en elke persoon in mijn leven die energie uit mijn leven heeft gezogen, heeft rechts. Ik werk harder om de spullen aan de rechterkant te verwijderen dan om dingen aan de linkerkant toe te voegen. Als je een heteluchtballon vliegt, is het beter om het gewicht te laten vallen dat je tegenhoudt dan om meer warmte in de ballon te brengen.

4. Netwerk door anderen te dienen

Onlangs vertelde Michael Thompson me: "Er is geen productiviteitshack die effectiever is dan het bouwen van sterke relaties."

Dan Sullivan (ik hou van zijn podcast) zegt dat wanneer hij iemand tegenkomt hij laat zien dat hij, op het hoogst, nummer 21 is op de lijst van de belangrijkste mensen voor de persoon die voor hem staat. Als hij over zichzelf spreekt, laat hij de lijst vallen. Alleen als hij leert over de ander, zijn hoop, zijn dromen, zijn uitdagingen en waar hij vastzit, kan hij hogerop komen.

Ik heb een nieuwe benadering van het beheersen van mijn zenuwen beoefend voor grote toespraken en tijdens het lesgeven. Ik neem even de tijd om naar elke persoon in het publiek te kijken en de hele reis van hun leven voor te stellen tot het punt waar we vandaag in deze kamer samen zijn. Als ik me eenmaal in hun schoenen heb geschoven, vergeet ik mijn zenuwen. Wanneer ik uit mijn eigen hoofd stap en in de hoop, dromen en uitdagingen van anderen, herinner ik me waarom ik spreek en onderwees.

Een mentor van mij, Warren Rustand vertelde me dit jaar "als je je depressief voelt, ga dan en help iemand anders". Deze gewoonte komt meer van een zoektocht naar geluk dan productiviteit, maar leidt op de lange termijn tot productiviteit.

5. Stel meer vragen

Ik ben de laatste jaren op zoek geweest naar geweldige vragen. Verne Harnish, de oprichter van Entrepreneurs Organization, vertelde me dat al jaren geleden "Verhoog de verhouding tussen vraag en antwoord”. Vistage heeft me geleerd dat als je de slimste in de kamer bent, je in een andere kamer moet komen. De slimste in de kamer zijn, gaat over mijn ego. Om de beste mensen te zijn voor de beslissing bij de hand is effectief leiderschap.

Wat zijn je beste vragen? Een van de krachtigste die ik dit jaar heb geleerd, is "Vertel meer …"

6. Heb de vakken Ja, Nee en "Te moeilijk".

Warren Buffett's definitie van integriteit is "jij zegt nee tegen de meeste dingen."

Als je een deel van je energie, je tijd en je middelen niet houdt voor wat belangrijk voor je is, kun je niet integer leven met je waarden.

Het is moeilijk om nee te zeggen, als de beslissing binair is tussen ja of een categorisch nee. Warren suggereert een "te moeilijke" categorie. Wanneer een verzoek binnenkomt, evalueert hij niet alleen tussen ja en nee … soms is het geen volledig ja en het is geen compleet nee … het is te moeilijk.

Enkele andere handige categorieën grijs zijn:

 • Maak X voortgang en kom terug zie mij
 • Ontvang eerst X aan boord
 • Kom over X weken terug als ik mijn huidige prioriteit heb beëindigd
 • En dan is er altijd het rechte "Nee"

7. Bespaar wat geld (en laat het voor u werken)

In de afgelopen twee jaar realiseerde ik me dat ik te optimistisch ben over de toekomst om gedisciplineerd te zijn over het besparen van geld. Ik heb een groep vrienden verzameld en we zijn overeengekomen om maandelijks te vergaderen en elkaar verantwoordelijk te houden voor het serieus nemen van onze persoonlijke financiële situatie. Voor het eerst in mijn leven heb ik dit jaar geen dingen gekocht die ik wilde (de nieuwe drone, een langere reis naar New York) om geld te besparen en te investeren.

Volgens Fidelity Investments is een goede vuistregel om heb 10 keer uw laatste salaris in sparen als je op 67-jarige leeftijd met pensioen wilt gaan. Fidelity stelt ook een tijdlijn voor om te gebruiken om dat magische getal te bereiken:

 • Per 30: Laat het equivalent van uw salaris liggen
 • Tegen de 40: heb drie keer uw salaris bespaard
 • Tegen 50: Heb zes keer uw salaris bespaard
 • Tegen 60: Heb acht keer uw salaris bespaard
 • Met 67: Heb 10 keer uw salaris bespaard

2019 bonusresolutie: Take cybersecurity ernstig

Ten slotte is hier een bonusresolutie om u te helpen niet alleen gelukkiger en productiever te zijn, maar ook veiliger in 2019.

Ik vroeg de Joe Galvin, Vistage Chief Research Officer, waar hij dacht dat bedrijfsleiders in 2019 op zouden moeten focussen. Zijn antwoord was bot en dodelijk serieus: cybersecurity.

Veel bedrijven zijn in 2018 gehackt. Sommige hebben gegevens verloren, velen verloren de mogelijkheid om enkele uren of zelfs dagen te werken. Voor bedrijven heeft Vistage een korte handleiding voor cyberdreigingen en oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven.

persoonlijk cybersecurity: Op persoonlijk niveau zijn dit twee dingen die ik onmiddellijk heb ondernomen om mijn online beveiliging te vergroten.