Wat als je nooit verkoopt?


Wat als je nooit verkoopt?Heb je vorige week genoten van de achtbaanrit op de beurs? Het was behoorlijk gek. Telkens als Trump een dreigement tweette, zakte de aandelenmarkt. Beleggers verwachtten een deal te bereiken, maar het lukte niet. Het tarief op $ 200 miljard aan Chinese goederen steeg van 10% naar 25% op vrijdag 10 mei. Dat is een grote deal. Nu zal China wraak moeten nemen. Wie weet waar we vanaf hier naartoe gaan. Sluit je aan want we gaan op een wilde rit.

Als u een belegger bent, denkt u misschien dat het tijd is om te verkopen en een tijdje aan de zijlijn te gaan zitten. Ik heb onze assetallocatie al eerder conservatief gemaakt, dus ik maak me geen zorgen. Onze activaspreiding is nu ongeveer 50/40/10. Dat zijn aandelen / obligaties / alternatieven. Met deze toewijzing kan ik de volatiliteit zonder veel stress verlaten.

Dat is echter de timing van de markt. Het komt zelden uit. De aandelenmarkt was eerder dit jaar in tranen en onze portefeuille bleef achter. Dat is de prijs van meer conservatief te zijn. Ik vind het niet erg op korte termijn omdat onze situatie tijdelijk is. Mijn excuus is dat we onze oude flat verkopen. Zodra dat is gebeurd, kunnen we het geld gebruiken om onze voorraadpositie te vergroten.

Verkopen is altijd pijnlijk geweest voor mij. Is het mogelijk om volledig verkopen te vermijden? Het leven zou op die manier veel eenvoudiger zijn.

Redenen om te verkopen

Laten we enkele redenen onderzoeken waarom we onze beleggingen verkopen. Ik begin bij de beste reden tot het ergste.

  1. Je hebt het geld nodig

De belangrijkste reden waarom ik investeer, is sparen voor mijn pensioen. Als we ouder zijn en geen actief inkomen hebben, zullen de meesten van ons een deel van onze investering moeten verkopen om de rekeningen te betalen. Persoonlijk vind ik dit de beste reden om te verkopen. Daarom hebben we al die jaren gespaard.

Deze reden is echter niet legitiem wanneer je in de accumulatiefase bent. Als u inkomsten verdient, hoeft u uw investering niet te verkopen om iets te kopen. De uitzondering is wanneer u een huis moet kopen. Een huis vereist een forfaitaire aanbetaling en de meesten van ons hebben niet zoveel geld rondslingeren. Ik heb wat aandelen verkocht toen we ons eerste huis kochten. Dat is de enige keer dat ik aandelen verkocht om iets te kopen.

Verkopen om je pensioen te financieren is goed, maar er is een andere manier. Een beter alternatief is om voldoende passief inkomen te genereren om uw uitgaven te dekken. We werken eraan door te investeren in dividendaandelen, huurwoningen, crowdfunding voor onroerend goed en beleggingsfondsen. Zodra de inkomsten uit deze investeringen onze kosten overschrijden, hoeven we niets te verkopen, zelfs nadat we volledig zijn gestopt met werken.

  1. Balanceer

Een andere goede reden om te verkopen is om opnieuw in balans te komen. Het idee is om uw toewijzing van doelactiva te achterhalen en u eraan te houden. Als u niet weet hoe u met asset-allocatie omgaat, lees dan eerst dit bericht – Hoe uw asset-allocatie te berekenen. De aandelenmarkt kan volatiel zijn en de meeste beleggers kunnen het niet opbrengen. U kunt uw portefeuille stabiliseren door enkele obligaties aan de mix toe te voegen. U krijgt nog steeds het grootste deel van het voordeel en uw portefeuille zal minder volatiel zijn.

Deze strategie is ook veel minder belastend voor de belegger. U kunt uw portefeuille instellen op de doeltoewijzentoewijzing en deze vergeten. U hoeft slechts eenmaal per jaar opnieuw in balans te brengen. Het is de gemakkelijke manier om te investeren.

Een manier om dit te omzeilen is om opnieuw in evenwicht te brengen door nieuw geld toe te voegen. Dit is een geweldige manier om opnieuw in balans te brengen. Het werkt goed als je portfolio niet zo groot is. Nieuwe investeringen veranderen onze assetallocatie echter niet veel meer. Nu moeten we verkopen om opnieuw in balans te komen.

  1. Zakelijke vooruitzichten op lange termijn zijn niet goed

Onze fiscaal aantrekkelijke accounts zijn allemaal geïnvesteerd in low-cost Vanguard-fondsen. We hoeven ons geen zorgen te maken over de verkoop daar. We hebben echter individuele aandelen op onze belastbare brokerage-rekening. Dit zijn onze passieve inkomensgenerator. Het dividend zal helpen onze uitgaven te betalen wanneer mijn vrouw met pensioen gaat. Over het algemeen investeer ik in bedrijven met solide dividendgroei en verkoop ik zelden. Echter, als de vooruitzichten voor de lange termijn er niet goed uitzien, zou ik verkopen.

We kunnen bijvoorbeeld kijken naar Sears, JC Penny, Macy's en andere warenhuizen. Dat bedrijfsmodel is klaar. Ik weet niet zeker waarom iemand deze aandelen vandaag zou kopen. Kunnen ze het echt omdraaien? Ik zou verkopen als ik een van deze aandelen bezit.

Soms is het moeilijk te zeggen wanneer het keerpunt is. De tabaksondernemingen verdienen nog steeds goed geld en het dividend is erg mooi. Ze zijn echter ook hun klanten aan het vermoorden. Er zijn elk jaar minder en minder rokers. Dat klinkt niet als een duurzaam bedrijf. Ik heb nog steeds een paar aandelen van Altria (Marlboro) en zou ze waarschijnlijk moeten verkopen.

  1. Vermogensbelastingaftrek

In de VS kunnen we verliezen afschrijven tegen meerwaarden. Soms is het zinvol om aandelen te verkopen om uw belastingaanslag te verminderen.

Ik deed dit een paar keer in het verleden, maar het heeft nooit echt voor mij gewerkt. Afgelopen december heb ik Shell verkocht om de belastingaftrek te ontvangen. De voorraad ging iets verder, maar het doet het dit jaar best goed. Dat gebeurt altijd wanneer ik verkoop om de belastingaftrek te nemen.

Ik weet dat je de voorraad na 30 dagen weer kunt kopen, maar het werkt niet voor mij. Ik ga er nooit mee om. Het verkopen van aandelen voor de belastingafschrijving is geen goede reden om voor mij te verkopen.

sp500-tarief

  1. Slecht nieuws

Vorige week was moeilijk op de aandelenmarkt. De handelsovereenkomst is niet gelukt en het tarief is gestegen. Dat is slecht nieuws en veel beleggers hebben aandelen verkocht. Dat is waarom we deze scherpe druppels zien. Beleggers en banken verkopen hun beleggingen wanneer ze slecht nieuws horen.

Slecht nieuws is echter geen goede reden om te verkopen zolang de bedrijven waarvan u eigenaar bent nog steeds een goed bedrijfsmodel voor de lange termijn hebben. Apple-producten worden duurder als deze handelsoorlog voortduurt. Hun aantal kan nog een tijdje verslechteren, maar deze handelsoorlog is niet permanent. Uiteindelijk zal het worden uitgewerkt en zal Apple een hoop geld blijven verdienen. Hun bedrijfsmodel is nog steeds fundamenteel gezond.

Wat als ik nooit verkoop?

Dat zijn allemaal redenen waarom ik aandelen in het verleden heb verkocht. Verkopen is stressvol voor mij en het werkte zelden goed. Wat als ik gewoon stop met verkopen? Is dit een manier om het leven gemakkelijker te maken en de prestaties van onze portfolio te verbeteren? Laten we kijken of het mogelijk is.

  1. Geld – We hoeven ons nog niet terug te trekken uit onze portefeuille, dus we hebben nog steeds tijd om ons passieve inkomen op te bouwen. Ik ben er vrij zeker van dat ons passieve inkomen onze kosten zal overschrijden als we 60 zijn.
  2. Balanceer – Helaas zie ik hier geen manier voor. Ik moet verkopen om opnieuw in balans te komen, toch? Ik denk dat ik tot 100% aandelen kan kopen tot we 60 zijn. Op die manier hoeven we een tijdje niet opnieuw in balans te komen. Ik ben echter te conservatief om dat op dit punt te doen.
  3. Zaken gaan slecht – Ik denk dat ik hier misschien mee kan leven. Zelfs als een paar bedrijven zouden crashen, zou het goed zijn als mijn dividendportefeuille gediversifieerd is. We zullen wat geld verliezen, maar geen groot percentage. Het is niet ideaal, maar ik kan het waarschijnlijk aan.
  4. Belastingaftrek – Ik zou kunnen leven zonder de belastingaftrek. Het is toch nooit zo veel.
  5. Nieuws – Deze is moeilijk. Ik probeer niet op het nieuws te letten, maar het is niet gemakkelijk. Ik denk dat dit een manier is om een ​​bereik te hebben voor mijn asset-allocatie. Onze allocatie van obligaties / contanten kan dus tussen de 20 en 40% van onze portefeuille bedragen. Dit geeft me een beetje ruimte om op het nieuws te reageren.

Ugh! Het lijkt erop dat mijn poging om van "kopen en vasthouden" naar "nooit verkopen" te gaan niet zal werken. Ik denk nog steeds dat herbalanceren een goed idee is. Ik zou het herbalanceren van de pensioenrekening kunnen beperken. Het is gemakkelijk om daar opnieuw in evenwicht te brengen, omdat er geen kosten zijn.

Onze dividendportefeuille is een goede kandidaat voor de strategie "never sell". Het zal een tijdje duren om uit te voeren, maar ik zal onze aandelen doornemen en kijken wat bedrijven op de lange termijn niet logisch vinden. Ik kan die kwijt en de portefeuille diversifiëren. Zodra dat is gebeurd, kan ik me concentreren op het kopen van goede aandelen en maak ik me geen zorgen over verkopen. Als alternatief zou ik gewoon kunnen investeren in een goed dividendgroeifonds. Dat is een veel eenvoudigere manier om te gaan.

Hoe dan ook, deze post was geïnspireerd door Jason's post – Waarom ik nooit een andere voorraad zal verkopen. Ik geloof dat al zijn beleggingen in een belastbare brokerage-rekening zitten en dat de toewijzing 100% aandelen is. Hij hoeft niet opnieuw in evenwicht te brengen, dus deze strategie past goed bij hem.

Wat denk je van de never sell-strategie? Kun je het doen?

* Meld u aan voor een gratis account bij Personal Capital om uw vermogens- en beleggingsrekeningen te beheren. Ik log bijna elke dag in om onze accounts te controleren. Het is een geweldige site voor DIY-investeerders.

Afbeelding door Priscilla Du Preez

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Joe begon Met pensioen gaan met 40 in 2010 om erachter te komen hoe vroegtijdig met pensioen te gaan. Hij werkte 16 jaar in computerontwerp en genoot enorm van het technische werk. Hij kon het bedrijfs-BS echter niet verzwakken.

Joe verliet zijn ingenieursloopbaan om op 38-jarige leeftijd vader / blogger te worden. Vandaag blogt hij over financiële onafhankelijkheid, vervroegd pensioen, investeren en een sobere levensstijl. Kijk hoe hij hier passief inkomen genereert.

Joe beveelt Personal Capital ten zeerste aan voor doe-het-zelfbeleggers. Hij logt bijna dagelijks in op Personal Capital om zijn cashflow en het vermogenssaldo te controleren. Ze hebben veel nuttige tools die DIY-investeerders helpen bij het analyseren van hun portfolio en plannen voor hun pensioen.

Ontvang update via e-mail:

Meld je aan om nieuwe artikelen te ontvangen via e-mail

Wij haten spam net zo veel als jij