Locatiegegevens verwijderen van uw iPhone-foto's in iOS 13


hoe locatiegegevens te verwijderen van iPhone-foto's in ios 13 ios13-functieafbeelding

Wanneer u een foto op uw iPhone of iPad maakt, gebruikt iOS automatisch zijn GPS-smarts om de exacte locatie van de opname vast te leggen. Dit is een enorm gemak, omdat u hiermee uw vele afbeeldingen kunt catalogiseren op basis van de exacte locatie en de gelegenheid. Het helpt bij het uitzoeken van fotoshoots en helpt de familie geheugenbeheerder om familie en vrienden door de jaren heen bij te houden, wat menig ruzie kan beslechten.

Meestal zijn metadata voor fotolocaties welkom. Maar soms is het niet. Wanneer u een foto deelt met geolocatiecoördinaten die zijn getagd in EXIF-gegevens van een foto, kunnen kijkers hun Foto's-app gebruiken om erachter te komen waar de foto is gemaakt. Wanneer je foto's op sociale media plaatst, vooral op Twitter, waar veel mensen die je niet kent, volgers kunnen zijn, wil je waarschijnlijk geen foto plaatsen die te dicht bij huis – of bij jou thuis – is zonder een manier om die informatie te verwijderen, alleen om uw privacy te beschermen. Zelfs met Facebook, dat beroemd is om je overal op internet te volgen, vind je het misschien niet prettig om een ​​afbeelding naar vrienden te posten die zoveel native data bevat.

Met iOS 13 verdubbelt Apple haar toewijding aan beveiliging en anti-trackingtechnologieën door een nieuwe manier te bieden om fotolocatie-informatie uit een opname te verwijderen voordat deze met iemand of op sociale media wordt gedeeld. Nu kunt u de locatie verwijderen uit foto's, video's of meerdere afbeeldingen en films die u wilt verzenden via e-mail, berichten, Facebook, Twitter, Messenger of … noem maar op. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat een vreemdeling uw geschatte adres achterhaalt op uw iPhone-opnamen. Hier is hoe dat te doen.

  • Maak je foto of video zoals je normaal doet met de Camera-app.
  • Zoek het album of gedeelte waar de foto staat.
  • Als u slechts één afbeelding of video deelt, opent u deze en tikt u op Delen knop.
  • Tik op om meerdere foto's en video's te delen kiezen tik in de album- of sectieweergave op alle bestanden die u verzendt en tik op de Delen knop.
  • Wanneer u op het punt staat te delen in de Foto's-app, observeert u een nieuwe opties knop in iOS 13.
  • Tik op opties en schakel in het volgende deelvenster uit Plaats.
  • Stuur vervolgens uw foto via een willekeurige doorvoer. De kijker kan nu de locatie niet meer ontcijferen waar het werd opgenomen. Merk op dat de schakelaar niet historisch is, maar na elke verzending opnieuw moet worden ingesteld.

Je kunt alleen de locatie in de iPhone Photos-app verwijderen, dus deel je foto's rechtstreeks vanuit de app. Deze handige privacyfunctie voor iOS 13 is alleen ontworpen voor de foto's en video's die u met anderen deelt. De foto's op uw apparaat bewaren al hun locatiegegevens – alleen de foto's die via sms, e-mail of sociale media worden verzonden, zullen de locatiegegevens verwijderen. De rest van de metagegevens die aan uw afbeelding zijn gekoppeld – tijd, apparaattype, sluitertijd en diafragma blijven bij uw opname.hoe locatiegegevens te verwijderen van iPhone-foto's in iOS 13 NrJe kunt zien dat locatiegegevens daadwerkelijk zijn verwijderd in iOS 13. Om omhoog te kijken waar een foto of video is gemaakt, veeg je omhoog in de Foto's-app. Als de locatie was ingeschakeld toen je deze maakte, verschijnt er een kaart die deze in Plaatsen aangeeft. Als u de locatie uitschakelt met de nieuwe iOS 13-functie, betekent dat wanneer u deze deelt, de afbeelding niet de locatiemetagegevens met zich meedraagt.

Geolocatie verwijderen uit foto's in iOS 12

Zelfs als je iOS 13 nog niet hebt geïnstalleerd of van plan bent te wachten tot alle bugs zijn opgelost voordat je dit doet, kun je je geolocatie nog steeds verbergen voor afbeeldingen die je openbaar maakt. In iOS 12 zijn er een paar manieren om geotags van foto's en video's te verwijderen, maar het neemt enkele extra stappen en is niet zo flexibel in vergelijking met iOS 13. Hier is hoe het te doen.

Locatieservices uitschakelen

  • Kiezen instellingen vanaf het startscherm van uw apparaat.
  • Scroll naar beneden om de te vinden Privacy selectie en tik op.
  • Tik Locatiediensten.
  • Tik Camera.
  • Tik Nooit.

Deze actie voorkomt dat de Camera-app locatiegegevens in uw opname opneemt, zodat u niet kunt delen wat u niet hebt. Maar die methode kan lastig zijn als u die metadata voor persoonlijk gebruik wilt bewaren, zelfs als u deze niet wilt delen.

Gebruik een app van derden

Er zijn verschillende apps van derden die u kunt gebruiken om metagegevens van de iPhone-camera te verwijderen. Hier zijn een paar van onze favorieten.

Metapho: Metapho ($ 4) is een share-extensie die verschijnt wanneer u op de deelopdracht van een foto op uw telefoon tikt. Hiermee kunt u iOS-foto-metagegevens bekijken, zoals datum, bestandsnaam, grootte, cameramodel, sluitertijd en locatie. U kunt metagegevens controleren en een afbeelding zonder metagegevens exporteren. U kunt ook EXIF-gegevens van foto's bekijken, Safe Share door de geotag en persoonlijke gegevens te verwijderen, de datum en tijd van een foto wijzigen, geolocatiegegevens van een foto toevoegen of wijzigen, meerdere metagegevens tegelijk bewerken en opslaan als een nieuwe kopie of de origineel met een omkeerbare versie.

Exify: Met Exify ($ 2) hebt u niet alleen toegang tot extreem gedetailleerde informatie over uw afbeeldingen, zoals locatie, hoogte en kaarten, en kunt u de tijd vastleggen in lokale tijd en UTC, maar kunt u ook selectief informatie verwijderen, wijzigen en vervangen. Een van de vele functies is de mogelijkheid om locatie-informatie te verwijderen en GPS-metagegevens uit een andere afbeelding toe te voegen.

ViewExif: De ViewExif ($ 1) app-extensie, is ontworpen voor mensen die hun privacy willen beschermen. Hiermee kunt u foto's delen zonder metagegevens op Twitter, Facebook en e-mail.

Aanbevelingen van de redactie