Hoe te leven in het moment


Mijn zoektocht om in het moment te leven en van het leven te genieten #howtoliveinthemoment #dreamlifeDe laatste tijd heb ik zoveel tijd verspild aan sociale media en aan andere dingen die het begon te doen op andere gebieden in mijn leven. Er zijn zoveel afleidingen in het leven en ik wil dat veranderen.

Sterker nog, ik begon deze blogpost rond 10.00 uur te schrijven en het is nu 18.30 uur. de volgende dag, en ik ben nu pas echt begonnen.

Ik ben zo afgeleid door zoveel verschillende dingen dat het me enorm veel tijd heeft verspild en daarom heb ik niet in het moment kunnen leven zoals ik echt zou willen.

Ik heb constant iets in mijn hoofd en ik heb het gevoel dat ik niet altijd geniet van de leuke momenten. Dit komt omdat ik altijd aan andere dingen denk en mezelf afleid met alles wat er in het leven gebeurt.

Daarom heb ik dit onlangs op Twitter gedeeld:

200 mensen namen deel aan mijn kleine Twitter-enquête en bijna 90% zei dat ik Facebook van mijn telefoon moest verwijderen. Ik was geschokt dat zoveel mensen daar voor stemden. Maar misschien kan dat me helpen meer aanwezig te zijn dan ik geweest ben.

Dit deed me nadenken over wat ik in mijn leven nog meer tijd verspilde en hoe ik mezelf kon veranderen om nog meer in het moment te leven.

Ik ben schuldig aan haasten door alles, en vele malen, ik voel me alsof ik een heel ongeduldig persoon ben. Ik ben schuldig aan het te snel door het leven rennen en niet stoppen om er echt van te genieten.

Ik heb besloten dat ik echt moet vertragen, genieten van wat er nu gebeurt en in het moment leven. Ik wil meer gefocust zijn zodat ik echt kan genieten van wat ik ook doe.

Het leven gaat zo snel voorbij en ik ben er zeker van dat velen van jullie zich afvragen hoe het is al 2019. Je kinderen groeien op, je bent misschien bezig met afstuderen, misschien ben je ouder, enzovoort. Het leven gaat zo snel voorbij!

Daarom wil ik er gewoon voor zorgen dat ik meer van deze prachtige wereld waarin we leven ervaar. Ik wil er van genieten in plaats van me te bezighouden met de dingen die me tegenhouden.

Gerelateerde inhoud:

Hier zijn de veranderingen die ik maak om in het heden te leven.

Ik verwijder Facebook van mijn telefoon.

Na die Twitter-peiling besloot ik om door te gaan en Facebook van mijn telefoon te verwijderen. Ik heb de Facebook-manier voortdurend gecontroleerd, meer dan ik zou moeten doen, en het heeft er echt toe geleid dat ik niet zoveel in het moment leefde als ik wilde.

Ik heb een paar jaar geleden Pinterest en Twitter van mijn telefoon verwijderd en het was geweldig. Dus besloot ik dat ook met Facebook te doen, omdat ik er gewoon veel te veel tijd aan heb besteed.

De gemiddelde persoon brengt elke week vele, vele uren op sociale media door. Tussen Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en vele anderen kan het heel gemakkelijk zijn om je hele dag te verspillen.

Als je merkt dat je te veel tijd op sociale media doorbrengt en je niet in het moment kunt leven, wil je misschien sommige sociale media-accounts van je telefoon verwijderen of zelfs allemaal afsluiten. U kunt zelfs een tijdblok maken, zodat u gedurende bepaalde perioden van de dag geen toegang heeft tot uw accounts, enzovoort.

Ik schrijf me af voor onnodige e-mails.

Abonneren op e-mails is heel gemakkelijk. In de loop der jaren ben ik geabonneerd op een heleboel verschillende websites en bedrijven. Ik heb me ingeschreven bij zovelen dat ik honderden e-mails ontvang die elke dag op mijn tabblad 'Promoties' in Gmail terechtkomen, samen met nog honderden andere op mijn tabblad 'Primair'.

Ik besteed elke dag zoveel tijd aan het filteren, maar het zijn meestal rotzooi. Het is vervelend en soms gaan ook echte e-mails verloren in de mix!

Dus ik meld me af voor bijna alle e-mails, behalve voor blogs die ik leuk vind en wat absoluut noodzakelijk is.

Al het andere krijgt de bijl.

Als je merkt dat je te veel tijd besteedt aan het dagelijks controleren, lezen en verwijderen van e-mails waardoor je niet in het moment kunt leven, raad ik je aan om je af te melden voor de e-mails die niet relevant voor je zijn.

Ik controleer mijn e-mail niet meer steeds opnieuw.

Dit is iets waar ik behoorlijk slecht in ben en het zorgt ervoor dat ik niet in het moment leef zoals ik zou willen. Ik heb een verslaving aan het controleren van mijn e-mail. Ik zal mijn e-mailinbox letterlijk meer dan 100 keer per dag opnieuw laden.

Dit verspilt enorm veel tijd en het is echt niet nodig dat ik alle e-mails beantwoord die ik ontvang op het moment dat ik ze ontvang.

Ik denk dat het probleem voor mij is dat ik me verplicht voel om mijn e-mail te checken voor het geval er iets misgaat met mijn bedrijf of als een lezer een vraag heeft. Ik wil zo veel mogelijk beschikbaar zijn, maar dat betekent dat ik voortdurend mijn e-mail controleer.

Dit is moeilijk wanneer u uw eigen bedrijf bezit, omdat u beschikbaar wilt zijn voor uw lezers of klanten. Maar u zult een veel betere ondernemer of werknemer zijn als u in staat bent om een ​​betere balans tussen werk en privé te creëren en meer in het moment te leven.

Hoewel het misschien niet zo is dat u zoveel tijd besteedt aan het controleren van uw e-mail, kan de tijd en focus om heen en weer te schakelen echt oplopen. Het kan je ook leiden tot het verliezen van je gedachtegang wanneer je eigenlijk iets anders zou moeten doen, zoals genieten van wat om je heen is en leven in het moment.

In plaats van de hele dag je e-mail te controleren, raad ik aan om de hele dag opzij te zetten om je e-mail te controleren. U kunt zelfs een regel instellen dat u alleen uw e-mail controleert nadat u een taak hebt voltooid, en u kunt e-mailmeldingen uitschakelen als ze u afleiden.

Misschien wilt u proberen om uw e-mail slechts een paar keer per dag, of zelfs (EEEK !!!) eenmaal per dag te controleren.

In het begin zal dit waarschijnlijk moeilijk zijn, maar als je beseft hoe het je helpt om productiever te worden en te leven op het moment dat het persoonlijke dingen betreft, dan zou je willen dat je het sneller deed.

Ik ben aan het batchen.

Hoewel ik graag schrijf, maakt het geen deel uit van mijn gemiddelde werkdag. Als ik in de schrijfstemming ben, schrijf ik graag ruim op tijd blogposts.

Dit betekent dat ik meestal een batch schrijf. Ik kan echt gaan schrijven en een paar artikelen op één dag en misschien zelfs tien of meer in één week gebruiken. Dan schrijf ik een maand of twee helemaal niet.

Ik zal dit blijven doen, omdat ik zo graag blogposts schrijf, alleen als ik in de stemming ben om te schrijven! 🙂

Als je nog meer in het moment wilt leven, stel ik voor taken te scheiden om je te concentreren op datgene waar je momenteel voor gemotiveerd bent. Afhankelijk van wat je doet, kan dit moeilijk zijn. Maar wanneer u zich op één type baan tegelijk concentreert, helpt het u tijd te besparen en nog meer in het moment te leven.

Ik ben aanzienlijk minder tv aan het kijken.

Ik heb de eerste paar maanden geen tv gekeken en het voelt geweldig! We hebben onze tv zelfs sinds augustus 2018 niet eens ingeschakeld.

Ik hou van een goed tv-programma en ik kan eerlijk zeggen dat ik ooit veel tijd verspilde door te veel tv te kijken. De gemiddelde persoon kijkt meer dan 35 uur per week tv! Ik weet niet zeker of ik zoveel keek, maar ik weet dat ik dichtbij was.

Kun je je voorstellen wat je zou kunnen doen door elke week slechts de helft van die uren terug te eisen?

Je kunt meer aan je zij werken, meer tijd besteden aan het inhalen van je familie en vrienden, en nog meer leven in het moment!

Ik heb eigenlijk uit de eerste hand ervaring met wat je kunt doen als je stopt met het kijken naar zoveel televisie. Toen Wes en ik naar de camper waren verhuisd, raakten we eigenlijk Netflix kwijt, wat onze enige vorm van tv was. Toen we Netflix kwijtraakten, kon ik meer tijd op mijn blog doorbrengen, meer tijd besteden aan het verkennen van de nieuwe plaatsen waar we naartoe reisden, enz.

Ik besteed meer werk uit.

Ik heb langzaam meer werk doorgegeven aan mijn redacteur en virtuele assistent, en het was geweldig.

Jarenlang heb ik bijna alles alleen gedaan voor Making Sense of Cents, maar het was leuk om hulp te hebben terwijl de blog is gegroeid.

Als ik mensen vertel dat ik 95% voor Making Cents maak, zijn ze geschokt.

Veel mensen denken dat er een team mensen is dat dit bedrijf leidt.

Maar nee, ik ben het alleen, mijn redacteur, mijn virtuele assistent en mijn technische persoon – en ze zijn allemaal slechts parttime.

Als u merkt dat u te laat bent, kunt u overwegen iemand aan te nemen om u te helpen. Er zijn virtuele assistenten, persoonlijke assistenten en al het andere dat er is. Je kunt bepaalde taken aanwijzen die JOU niet precies nodig hebben om te kunnen functioneren.

Bovendien merk je misschien dat het uitbesteden van bepaalde taken je meer tijd en energie zal geven om je andere doelen te bereiken.

Zelfs als u geen bedrijfseigenaar bent, kunt u uitbesteden door iemand te vinden om uw gazon te maaien, uw huis schoon te maken of autoreparaties uit te voeren. Dit geeft je meer tijd om een ​​bedrijf aan de kant te beginnen, of wat je doel ook is.

Als u effectief wilt outsourcen en ervoor wilt zorgen dat u daadwerkelijk in het moment kunt leven, wilt u misschien aan een paar dingen denken, zoals:

 • Zou het uitbesteden van sommige taken u kunnen helpen meer geld te verdienen, of zou u er beter aan doen om het werk zelf te doen?
 • Voelt u zich op uw gemak bij het uitvoeren van de taak, of zou u er beter aan doen om het aan een expert over te laten?
 • Zou het uitbesteden van de taak je helpen je te richten op je doel?

Uitbesteding kan in het begin moeilijk zijn als je de behoefte voelt om alles onder controle te hebben. Maar met goede hulp zult u waarschijnlijk merken dat u meer tijd op uw dag hebt om aan andere dingen te besteden, zoals in staat zijn om in het moment te leven en u te concentreren op belangrijker dingen.

Ik focus me erop georganiseerd te zijn.

Dit zal je misschien verbazen, maar ik ben meestal geen georganiseerde persoon. Als je me vraagt ​​waar iets is, reageer ik meestal met het meest belachelijke antwoord, zoals 'dat [insert item] zit onder de stapel papieren die tussen de twee bakken met schoenen zit die ik nooit draag. '

Voor het grootste deel herinner ik me waar dingen zijn, maar het slaat nergens op.

Ik ben een georganiseerde puinhoop, zoals ze zeggen.

Hier zijn enkele verrassende statistieken die ik van Simply Orderly heb gevonden over ongeorganiseerd zijn:

 • De gemiddelde persoon besteedt 12 dagen per jaar aan het zoeken naar dingen die ze niet kunnen vinden.
 • Elke dag besteedt de gemiddelde kantoormedewerker 1,5 uur aan het zoeken naar dingen.
 • In een recente enquête gaf 55% van de consumenten aan dat ze elke dag 16 tot 60 minuten besparen als ze waren georganiseerd.
 • 23% van de mensen betaalt rekeningen laat en moet late vergoedingen betalen omdat ze hun rekeningen niet kunnen vinden.

Ongeorganiseerd zijn kan een aanzienlijk deel van je tijd verspillen, en zoals deze cijfers laten zien, kan dit leiden tot late vergoedingen, stress, verloren items en meer. Ik ken een aantal zeer ongeorganiseerde mensen die zeggen dat ze altijd weten waar de dingen zijn, maar ik weet niet zeker dat dit het geval is voor iedereen.

Leren om meer georganiseerd te zijn kan een moeilijk ding zijn om aan te passen, maar het kan je echt helpen om wat van je tijd terug te winnen. Als u wilt werken aan een meer georganiseerd leven, volgen hier een aantal nuttige tijdbesparende tips om te worden georganiseerd:

 • Zet dingen weg als u ze niet meer gebruikt.
 • Maak een planning en houd je eraan.
 • Schrijf dingen op in een notitieblok of planner, zodat u niets vergeet.
 • Regelmatig opruimen.
 • Schakel over naar een minimalistische levensstijl.

Zoals ik al zei, kan het moeilijk zijn om goede organisatorische vaardigheden te leren, en je zult je moeten committeren als je echt aan deze tip wilt deelnemen. Maar als je georganiseerd bent, zullen je woon- en werkruimtes functioneler worden en zal het waarschijnlijk zelfs wat mentale rommel opruimen.

Berichten met betrekking tot minimalistisch wonen:

Ik verspil geen tijd aan negatief zijn.

Ik besteed veel tijd aan het blijven stilstaan ​​bij negatieve dingen die kunnen gebeuren, zozeer zelfs dat ik daardoor de goede dingen mis die rondom mij gebeuren. Dit komt omdat er bijna altijd meer goede momenten zijn dan slechte.

Als je negatieve gedachten hebt, verspil je je tijd. Ja, het is echt zo simpel.

In plaats van stil te staan ​​bij de minpunten, zoals spijt en / of roddelen, kun je productiever zijn en die tijd gebruiken voor dingen die er echt toe doen.

Door positiever te zijn, kun je je leven beter vereenvoudigen en in het moment leven.

Vind je dat je te afgeleid bent? Wat doe je om meer van het leven te genieten?

Abonneer je op de gratis Master Your Money-cursus!

Word lid van de gratis e-mailcursus en fleer je hoe je je geld beter kunt beheren, schulden kunt aflossen, meer geld kunt besparen en financiële vrijheid kunt bereiken. Ontvang onze nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebie: