Hoe belangrijk is mededogen op de werkplek?<div _ngcontent-c17 = "" innerhtml = "

Toen ik 26 jaar oud was en in mijn eerste echte managementfunctie besefte ik dat het nuttig zou zijn om een ​​boek over compassie te lezen. Ik wist niet eens wat compassie was, maar ik wist dat ik het niet als manager gebruikte. Het probleem was dat ik niet veel kon vinden over het onderwerp in de context van de werkplek. Het meeste geschrift had te maken met compassie als spirituele oefening, of het beoefenen van welwillendheid in wat ik de 'woo woo'-wereld zou noemen.

Dus ik besloot uiteindelijk dat het niet belangrijk was om aan dit specifieke ding te werken. Het is beter om de praktische dingen te leren, zoals het maken van een functiebeschrijving, aannemen, ontslaan en feedback geven. En dat is waar ik het heb achtergelaten.

Vandaag, als een leider van een bedrijf enkele jaren later, krijg ik weer last van compassie op het werk. Wat is het? Is het nodig op het werk? Wat maakt het mogelijk?

Ik dacht dat het goed zou zijn om gewoon de definitie van compassie te kennen. Het zijn beide een begrip van andermans pijn en een verlangen om die pijn op de een of andere manier te verzachten. Toen moest ik empathie opzoeken – omdat ik me plotseling realiseerde dat ik niet duidelijk was over het verschil tussen de twee. Ik heb geleerd dat empathie verwijst naar het vermogen om zich indirect te verhouden tot de pijn van iemand anders, alsof iemand die pijn zelf heeft ervaren.

Zo: Doet deze kwestie op het werk?

Ik had gehoord over een in Seattle gevestigd bedrijf voor vermogensbeheer, Brighton Jones, dat een 'Director of Compassion' had genoemd. Het Brighton Jones-team noemt zichzelf een 'welzijnbedrijf voor rijkdom' en ze hebben talloze prijzen gewonnen voor hun bedrijf cultuur. Het is duidelijk dat ze iets hebben waar we allemaal van kunnen leren. Toen Cory Custer de rol van Director of Compassion op zich nam, zorgde zijn nieuwe titel voor veel buzz op LinkedIn. Mensen wilden meer weten over wat daar aan de hand was. Ik ook.

Om die vragen te beantwoorden, organiseerde Brighton Jones een "happy hour" voor mensen in de omgeving van Seattle om samen te komen en te praten over compassie en leiderschap. 40 mensen kwamen opdagen voor het eerste gesprek. Het jaar daarop groeide het uit tot een evenement voor 100 personen. Dit jaar hebben 400 mensen zich aangemeld voor de 'De Compassionate Leader Summit”In november en tickets waren uiteindelijk uitverkocht.

Ik kreeg onlangs de kans om te praten met Bonnie Gerlaugh van Brighton Jones, die mede-leider is van hun Mindfulness-Based Emotional and Social Intelligence (MESI) -programma. Ik vroeg haar of ik haar kon interviewen over dit werk van compassie. Ze maakt ook deel uit van het organiserende team voor hun nu jaarlijkse Compassionate Leader Summit. Dit is wat ze met mij deelde.


Dede Henley: Vertel me over hoe je denkt over compassie en leiderschap.

Bonnie Gerlaugh: We richten ons niet op het definiëren van compassie en leiderschap; in plaats daarvan richten we ons op de hoe. In de Compassionate Leader Summit stellen we de vraag: "Hoe kunnen we de praktijken van menselijk medeleven en mindfulness benutten om gelukkiger en gezondere werkplekken te creëren?" We willen geen kader maken door een van deze termen te definiëren.

DH: Het is verbazingwekkend hoeveel het concept heeft resoneerd – zelfs alleen het idee om een ​​Director of Compassion te noemen. Je kon het meteen zien met alle buzz die het op LinkedIn heeft gecreëerd.

BG: De reden waarom dit resoneert en waarom de Top deel uitmaakt van een beweging is dat mensen dingen willen rationaliseren met duidelijke volgende stappen – en dat rationalisatie gewoonten van ontkoppeling voedt. We blijven in onze gedachten op een manier die het lijden niet vermindert. Ik geef om het verminderen van lijden. Wat ik bedoel met 'lijden' is angst, depressie, burn-out, de noodzaak om te beheersen en andere giftige manieren die we op het werk tegenkomen.

De werkculturen die vaak minder gezond zijn, worden vaak gevoed door angst. We willen de verbinding en het gevoel van kalmte en verbondenheid vergroten.

DH: Wanneer begon Brighton Jones zich te concentreren op compassie op het werk?

BG: Compassie zelf is een belangrijke pijler van alles wat we doen in Brighton Jones. Jon Jones, onze oprichter, zei: "Als iets echt belangrijk is, maak er dan een fulltime baan van." Dus creëerde hij de functie Director of Compassion bij Brighton Jones. De enige taak van Cory Custer is het cultiveren van compassie. Mijn functie is People Empowerment. Mensen empoweren is belangrijk, dus het is een fulltime baan hier zijn Brighton Jones. Wanneer je iemand een fulltime baan maakt, worden dingen gedaan!

DH: Vertel me over een toekomst van werk die je je kunt voorstellen dat wordt geleid door mededogen. Hoe ziet dat eruit?

BG: Het is leiderschap gericht op empathie. Aandachtig luisteren, een manier van interactie met mensen die aanwezig zijn in gesprekken. Een gevoel van compassie voor onszelf, wat het begin is van verandering. En dan natuurlijk compassie voor anderen. Het vinden van compassie voor onszelf is nodig om het aan anderen te geven. Ik zie een werkplek en een wereld die is gebaseerd op empathie en compassie. Het is een gevoel gevoel: je komt opdagen en je voelt je gezien en gehoord. Je hebt een stem. Het leiderschap luistert. Er is aandacht voor hoe je spreekt.

Er bestaat niet zoiets als een balans tussen werk en privé. Waar we voor gaan is het werkleven vloeien.

DH: Je hebt een paar keer een zin genoemd, "boven de lijn zijn." Wat betekent dat?

BG: In ons MESI-programma beschouwen we boven de streep als zelfbewust, empathisch, betrokken zelfmanagement, nieuwsgierig zijn, een groeimindset hebben, enz. Onder de lijn zijn is wat we allemaal gewend zijn – angst , angst, defensiviteit, kritiek, gebrek aan bewustzijn, gevangen in je verhaal. Het is duidelijk dat iedereen boven het werk op een betere plek is als hij boven de lijn is.

Voor mij komt dat beeld echt tot zijn recht om te laten zien waarom compassie ertoe doet op het werk. Ik weet dat ik 'boven de streep' wil staan ​​en al die dingen die ermee gepaard gaan, wil ervaren, en dat wil ik ook voor mijn team.

Wat gaat u doen om met mededogen te leiden en de empathie en nieuwsgierigheid in uw organisatie te ontsteken?

">

Toen ik 26 jaar oud was en in mijn eerste echte managementfunctie besefte ik dat het nuttig zou zijn om een ​​boek over compassie te lezen. Ik wist niet eens wat compassie was, maar ik wist dat ik het niet als manager gebruikte. Het probleem was dat ik niet veel kon vinden over het onderwerp in de context van de werkplek. Het meeste geschrift had te maken met compassie als spirituele oefening, of het beoefenen van welwillendheid in wat ik de 'woo woo'-wereld zou noemen.

Dus ik besloot uiteindelijk dat het niet belangrijk was om aan dit specifieke ding te werken. Het is beter om de praktische dingen te leren, zoals het maken van een functiebeschrijving, aannemen, ontslaan en feedback geven. En dat is waar ik het heb achtergelaten.

Vandaag, als een leider van een bedrijf enkele jaren later, krijg ik weer last van compassie op het werk. Wat is het? Is het nodig op het werk? Wat maakt het mogelijk?

Ik dacht dat het goed zou zijn om gewoon de definitie van compassie te kennen. Het zijn beide een begrip van andermans pijn en een verlangen om die pijn op de een of andere manier te verzachten. Toen moest ik empathie opzoeken – omdat ik me plotseling realiseerde dat ik niet duidelijk was over het verschil tussen de twee. Ik heb geleerd dat empathie verwijst naar het vermogen om zich indirect te verhouden tot de pijn van iemand anders, alsof iemand die pijn zelf heeft ervaren.

Zo: Doet deze kwestie op het werk?

Ik had gehoord over een in Seattle gevestigd bedrijf voor vermogensbeheer, Brighton Jones, dat een 'Director of Compassion' had genoemd. Het Brighton Jones-team noemt zichzelf een 'welzijnbedrijf voor rijkdom' en ze hebben talloze prijzen gewonnen voor hun bedrijf cultuur. Het is duidelijk dat ze iets hebben waar we allemaal van kunnen leren. Toen Cory Custer de rol van Director of Compassion op zich nam, zorgde zijn nieuwe titel voor veel buzz op LinkedIn. Mensen wilden meer weten over wat daar aan de hand was. Ik ook.

Om die vragen te beantwoorden, organiseerde Brighton Jones een "happy hour" voor mensen in de omgeving van Seattle om samen te komen en te praten over compassie en leiderschap. 40 mensen kwamen opdagen voor het eerste gesprek. Het jaar daarop groeide het uit tot een evenement voor 100 personen. Dit jaar hebben 400 mensen zich aangemeld voor de "The Compassionate Leader Summit" in november en uiteindelijk zijn de tickets uitverkocht.

Ik kreeg onlangs de kans om te praten met Bonnie Gerlaugh van Brighton Jones, die mede-leider is van hun Mindfulness-Based Emotional and Social Intelligence (MESI) -programma. Ik vroeg haar of ik haar kon interviewen over dit werk van compassie. Ze maakt ook deel uit van het organiserende team voor hun nu jaarlijkse Compassionate Leader Summit. Dit is wat ze met mij deelde.


Dede Henley: Vertel me over hoe je denkt over compassie en leiderschap.

Bonnie Gerlaugh: We richten ons niet op het definiëren van compassie en leiderschap; in plaats daarvan richten we ons op de hoe. In de Compassionate Leader Summit stellen we de vraag: "Hoe kunnen we de praktijken van menselijk medeleven en mindfulness benutten om gelukkiger en gezondere werkplekken te creëren?" We willen geen kader maken door een van deze termen te definiëren.

DH: Het is verbazingwekkend hoeveel het concept heeft resoneerd – zelfs alleen het idee om een ​​Director of Compassion te noemen. Je kon het meteen zien met alle buzz die het op LinkedIn heeft gecreëerd.

BG: De reden waarom dit resoneert en waarom de Top deel uitmaakt van een beweging is dat mensen dingen willen rationaliseren met duidelijke volgende stappen – en dat rationalisatie gewoonten van ontkoppeling voedt. We blijven in onze gedachten op een manier die het lijden niet vermindert. Ik geef om het verminderen van lijden. Wat ik bedoel met 'lijden' is angst, depressie, burn-out, de noodzaak om te beheersen en andere giftige manieren die we op het werk tegenkomen.

De werkculturen die vaak minder gezond zijn, worden vaak gevoed door angst. We willen de verbinding en het gevoel van kalmte en verbondenheid vergroten.

DH: Wanneer begon Brighton Jones zich te concentreren op compassie op het werk?

BG: Compassie zelf is een belangrijke pijler van alles wat we doen in Brighton Jones. Jon Jones, onze oprichter, zei: "Als iets echt belangrijk is, maak er dan een fulltime baan van." Dus creëerde hij de functie Director of Compassion bij Brighton Jones. De enige taak van Cory Custer is het cultiveren van compassie. Mijn functie is People Empowerment. Mensen empoweren is belangrijk, dus het is een fulltime baan hier zijn Brighton Jones. Wanneer je iemand een fulltime baan maakt, worden dingen gedaan!

DH: Vertel me over een toekomst van werk die je je kunt voorstellen dat wordt geleid door mededogen. Hoe ziet dat eruit?

BG: Het is leiderschap gericht op empathie. Aandachtig luisteren, een manier van interactie met mensen die aanwezig zijn in gesprekken. Een gevoel van compassie voor onszelf, wat het begin is van verandering. En dan natuurlijk compassie voor anderen. Het vinden van compassie voor onszelf is nodig om het aan anderen te geven. Ik zie een werkplek en een wereld die is gebaseerd op empathie en compassie. Het is een gevoel gevoel: je komt opdagen en je voelt je gezien en gehoord. Je hebt een stem. Het leiderschap luistert. Er is aandacht voor hoe je spreekt.

Er bestaat niet zoiets als een balans tussen werk en privé. Waar we voor gaan is het werkleven vloeien.

DH: Je hebt een paar keer een zin genoemd: 'boven de lijn zijn'. Wat betekent dat?

BG: In ons MESI-programma beschouwen we boven de streep als zelfbewust, empathisch, betrokken zelfmanagement, nieuwsgierig zijn, een groeimindset hebben, enz. Onder de lijn zijn is wat we allemaal gewend zijn – angst , angst, defensiviteit, kritiek, gebrek aan bewustzijn, gevangen in je verhaal. Het is duidelijk dat iedereen boven het werk op een betere plek is als hij boven de lijn is.

Voor mij komt dat beeld echt tot zijn recht om te laten zien waarom compassie ertoe doet op het werk. Ik weet dat ik 'boven de streep' wil zijn en al die dingen wil ervaren, en dat wil ik ook voor mijn team.

Wat gaat u doen om met mededogen te leiden en de empathie en nieuwsgierigheid in uw organisatie te ontsteken?