Gastbericht: het begon op een vrijdagmiddag, …


Dit is een gastpost van Ryan Mitchell die blogt op TheTinyLife.com over kleine huizen. Ik weet dat velen van jullie, inclusief ikzelf, op de forums hebben gepraat over het bouwen ervan, maar hier is iemand die er echt een heeft gebouwd!


Het begon op een vrijdagmiddag, mijn collega's en ik stonden op het trottoir buiten ons oude kantoor met de inhoud van onze bureaus nu in een kartonnen doos; het hele gezelschap was zojuist ontslagen en er liepen miljoenen dingen rond in onze hoofden. Hoe betaal ik mijn rekeningen? Huur is volgende week verschuldigd! Hoe ga ik naar een baan in een down-economie?

Gelukkig kon ik snel een baan vinden, maar dat gevoel heeft me nooit verlaten. Ik begon te kijken naar hoe ik het leven benaderde, mijn relatie met geld, wat belangrijk voor me was en hoe ik ervoor kon zorgen dat ik me nooit meer zorgen hoefde te maken. Nadat ik mijn uitgaven kritisch had bekeken, besefte ik dat het merendeel van mijn inkomsten naar huisvesting ging, in die tijd maar liefst 50%! Het was toen en daar dat ik besloot dat ik moest uitzoeken hoe ik dat regelitem kon verwijderen en die helft van mijn salaris kon innen. Ik begon opties te verkennen om dit aan te pakken en stuitte op het concept van kleine huizen.

Kleine huizen zijn kleine huizen die typisch variëren van 100 tot 400 vierkante voet voor één persoon. Ze richten zich op ontwerp, effectief ruimtegebruik en vereenvoudigd leven. Meestal zijn ze op een trailer gebouwd zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en bouwcodes kunt omkleden. Een van de meest aansprekende aspecten is dat je een van deze kunt bouwen voor veel minder dan een traditioneel huis en in een zeer korte tijd kun je een klein huis zonder schuld bezitten.

Kleine huizen variëren in kosten van enkele duizenden, als je de meeste van je materialen naar $ 50.000 knapt als je iemand het voor je laat bouwen. De meeste mensen kiezen ervoor om het zelf te bouwen, zelfs als ze nog nooit iets hebben gebouwd in hun leven. De schaal van een klein huis is redelijk beheersbaar voor iedereen die bereid is er hard aan te werken.
Klein huisplan

Voor mijn kleine huis heb ik ervoor gekozen om het zelf te bouwen. Omdat ik geen ervaring heb met bouwen, was het een belangrijke leerervaring, maar ik zou het nergens voor inruilen. Uiteindelijk kost het me het equivalent van 2 jaar huur, maar ik loop weg met een huis waar ik de rest van mijn leven kosteloos naast kan wonen. Nog belangrijker was dat ik me nooit zorgen hoefde te maken over waar ik zou gaan wonen en nu kan ik die helft van mijn salaris terugvorderen.
Ryan's Tiny House. Het dak staat op het punt om te worden geïnstalleerd.

Ik wist dat ik er nu op inga dat mijn financiële situatie drastisch zou veranderen, maar nu ik slechts een maand verwijderd ben van mijn intrek in mijn huis, begin ik in te zien dat de impact veel groter is dan ik me realiseerde. Wat ik nu moet leven is bijna niets. Mijn maandelijkse uitgaven zijn gedaald tot $ 900 per maand (voedsel: $ 250, gas: $ 125, hulpprogramma's: $ 75, verzekering: $ 150, cel: $ 30, kleding: $ 25, auto: $ 100, entertainment: $ 100, andere: $ 45. Alle extra inkomsten gaat naar spaargeld), wat meer is dan de maandelijkse uitgaven van Jacob, maar niet van heel veel en er is veel franje ingebouwd. Ik moet erop wijzen dat dit is wat ik moet leven; mijn inkomen is veel hoger dan dit.

Het geld opzij leggen, leven in het kleine huis brengt iets waardevoller voort. Het biedt kansen en gemoedsrust. Omdat ik mijn maandelijkse uitgaven drastisch heb verlaagd, heeft dit deuren voor veel dingen geopend. Het betekent dat ik mijn oude 9 tot 5 baan kan verlaten en zelfstandig ondernemer kan worden. Het betekent dat ik geen baan hoef te werken die ik niet leuk vind, ik kan verstopte pakken vergeten, ik kan nu overal werken. Het betekent dat 2014 het jaar wordt waarin ik in een vreemd land woon; Ik neem meer vakantietijd, en kan me concentreren op wat voor mij het belangrijkst is. Het betekent ook dat als er iets zou gebeuren, ik heel lang van de besparingen zou kunnen leven (gemeten in jaren, niet maanden) als het moest. Gemoedsrust is iets dat ik me begin te realiseren en dat erg waardevol voor me is.
Op de rijpe leeftijd van 29 ben ik semi-gepensioneerd. Ik moet nog steeds werken, maar eerlijk gezegd als ik 10 miljoen dollar op de bank had, zou ik waarschijnlijk nog steeds doen wat ik doe, omdat ik het heb gekozen en ik doe het graag. Sinds ik naar zelfwerkzaamheid verhuisde, ontdekte ik dat ik hetzelfde geld kon verdienen, maar in een paar uur op het werk, waar ik de baas ben en met veel minder stress. Het betekent dat ik mijn studielening vroeg kan afbetalen, meer kan besparen en ook een begin kan maken met het verkennen van enkele technieken die Jacob in ERE toepast.
Het dak staat aan!

Enkele veelgestelde vragen over kleine huizen:
Q: Hoe groot is je huis en hoe kun je zo klein leven?
EEN: Mijn huis is 150 vierkante voet plus de zolder voor mijn bed. Hoewel mijn huis niet voor iedereen is, zou je verbaasd zijn wat een goed ontworpen ruimte kan betekenen voor zo'n kleine voetafdruk. Het betekent ook dat ik mijn huis buitenshuis en mijn gemeenschap uitbreid. Ik heb een geweldige buitenruimte met een buitenkeuken voor als het mooi weer is. Anders sta ik in de coffeeshops, met vrienden, in het park, reis ik de wereld rond of werk ik vanuit een co-working-ruimte.

Q: Waar stop je al je spullen?
EEN: De vraag is niet waar je al je spullen zet, maar hoe kan ik het aantal dingen dat ik bezit verminderen, waarvoor ik later moet opslaan? Door je bezittingen terug te brengen tot de essentie en een paar kostbare dingen, is het niet zo moeilijk om alles in een klein huis te passen. Ik zeg altijd tegen mensen dat ze hun bezittingen moeten afknippen en dan het huis moeten ontwerpen rond wat er nog over is. Ik heb een aantal dingen (gereedschap, kampeerspullen, kleding buiten het seizoen) opgeslagen in een kleine afgesloten aanhangwagen. Eerlijk gezegd mis ik dingen niet, als ik dat deed, zou ik gewoon een groter huis gaan halen omdat ik nu die flexibiliteit heb.

Q: Hebben kleine huizen stromend water, toiletten en lichten doorspoelend?
EEN: Oke – Zal ik doen! Eerlijk gezegd is het net als een huis, maar kleiner. Ik selecteerde specifiek apparaten ontworpen voor kleine ruimtes (RV's en boten). In mijn huis heb ik een volledig elektrisch systeem dat netgekoppeld is, een standaard plumingsysteem met een on-demand boiler en mijn badkamer kan net als een gewone worden gebruikt, nu gebruik ik een composttoilet.

Q: Ik zag kleine huizen vaak op trailers worden gebouwd, is het niet zomaar een camper of camper.
EEN: Er zijn enkele overlappingen, maar het belangrijkste onderscheid is dat een klein huis eruit ziet als een traditioneel huis. Als je naar een klein huis kijkt, zegt het je een huis, geen trailer. Het heeft ook veel hogere kwaliteit materialen en is gebouwd om full-time te leven. RV's zijn alleen bedoeld voor seizoensgebonden gebruik en zullen niet goed standhouden als u er fulltime in woont. De meeste RVS hebben r-4 isolatie waardoor je in de wintermaanden erg koud zult zijn, terwijl mijn huis r-20 heeft.

Q: Waar kan ik meer informatie vinden of een klein huis in levende lijven zien?
EEN: We bloggen over kleine huizen op onze blog TheTinyLife.com. In april 2014 hebben we onze Tiny House Conference (tinyhouseconference.com), waar je verschillende kleine huizen persoonlijk kunt zien en alles te weten komt over onze geweldige luidsprekers!


Copyright © 2007-2015 earlyretirementextreme.com
Deze feed is alleen voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.
Het gebruik van deze feed op andere websites schendt het auteursrecht. Als je deze melding ergens anders ziet dan in je nieuwslezer, wordt de pagina die je bekijkt een inbreuk op het auteursrecht. (Digitale vingerafdruk: 47d7050e5790442c7fa8cab55461e9ce)

Oorspronkelijk gepost 2014-01-01 07:15:54.