Een fietspomp gebruiken voor vrachtwagenbanden


Het is mogelijk om vrachtwagenbanden (hier RV-banden) op te pompen met een fietspomp. Ze gebruiken allebei schraeder / autoventielen. Het verpompen van de vrachtwagenbanden vereist minder kracht dan fietsbanden, omdat de max. PSI over het algemeen lager is (ongeveer hetzelfde als mountainbike-banden). Natuurlijk vereist het meer lucht en dus meer slagen. Mijn pomp heeft ongeveer 10 pompen nodig voor elke PSI.

Dat is een uitstekende gelegenheid voor een gratis training.

Ik gebruik een vloerpomp en sta recht boven de pomp die mijn armen op slot doet. Dan heb ik net zo half squats vergelijkbaar met Hindu squats maar niet zo hard). Ik raakte de tel kwijt, maar mijn zes banden vereisten een paar honderd squats.

Nu zou je een 12V-pomp voor 15 dollar of een 110V-pomp voor 40 dollar kunnen kopen, maar dan zou je gewoon eindigen met een overtollige pomp die zwakker is dan jij en waarom jezelf een gratis training ontzegt?

Dus pak die vloerpomp en ga naar de auto (als je die nog hebt) en sluit die banden af. Je bespaart op gas en lidmaatschap van sportscholen.

Dank aan Bruno voor het vertrouwen.


Update: Aangezien ik onlangs de slang van de pomp uitblies tijdens het oppompen van een autoband, zou ik je moeten waarschuwen dat perslucht heet is (het is natuurkunde, schat!) Die blijkbaar genoeg is om de rubberen slang op een 6-jarige Walmart te doden pomp. Ik zal kijken of de slang kan worden vervangen. Zo niet, dan krijg ik een grotere pomp.

Tweede update: een schaar bevestigde de rubberen slang. Ik heb net de paar gescheurde centimeters aan het einde afgesneden en alles opnieuw bevestigd. Geleerde les: denk altijd na voordat je uitgaat en koopt!


Copyright © 2007-2015 earlyretirementextreme.com
Deze feed is alleen voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.
Het gebruik van deze feed op andere websites schendt het auteursrecht. Als je deze melding ergens anders ziet dan in je nieuwslezer, wordt de pagina die je bekijkt een inbreuk op het auteursrecht. (Digitale vingerafdruk: 47d7050e5790442c7fa8cab55461e9ce)

Oorspronkelijk gepost 2009-05-23 03:02:25.