Dr. John Oram heeft lunch en vijf vragen<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Een maaltijd delen met iemand die zo invloedrijk en intrigerend is als Dr. John Oram van NUG kan een zeer verhelderende ervaring zijn. Hij is uiteraard interessant om mee te praten over een veelheid van educatieve en nerd-gedreven onderwerpen. Goed opgeleid in de klassiekers van toegepaste wetenschappen, scheikunde, biochemie, enz. Dr. John heeft de vulling met een doctoraat om te tonen voor zijn vastberadenheid en ambitie. Als je dokter zegt, heeft hij het harde werk gedaan om daar te komen. En cannabis? Dat is alleen maar krassen op het oppervlak. Dr. John is nuchter en vriendelijk. Hij spreekt met een zachtaardige cadans waardoor je meer vragen wilt stellen. Maar vijf is alles waar we tijd voor hebben. Dank je. WB

Warren Bobrow = WB: Waar kom je vandaan? Waarom cannabis? Wanneer heb je de plant voor het eerst ontdekt? Hoe was cannabis toen je jong was?

& Nbsp; JO: Ik kom oorspronkelijk uit Alameda, CA, een klein stadje in de buurt van Oakland in de San Francisco Bay Area. Ik ging naar de universiteit in Boulder, CO, waar ik scheikunde, biochemie en toegepaste wiskunde studeerde. Na enige tijd niet meer te reizen en een eindeloze winter na te jagen, schreef ik me in voor een doctoraatsprogramma milieutechniek aan de Universiteit van Californië, Los Angeles. Zeven jaar later studeerde ik af met mijn doctoraat en zette mijn academische bezigheden voort met beurzen en non-profit onderzoeksplaatsen die landbouwpesticiden bestudeerden en hun impact op de waterkwaliteit van kustwateren. Het was academisch uitdagend werk maar het beantwoordde niet aan de ondernemersdrive die ik had. Ik wilde iets meer. Ik had iets meer nodig.

Een goede vriend van mij was de exploitant van een van Californië's eerste dispensaria voor medicinale cannabis. Ik was geïntrigeerd door het bedrijf en begon hem parttime te consulteren om te helpen bij het opzetten van commerciële teeltfaciliteiten. Hij had het moeilijk om goede cannabis te krijgen en ik wist dat ik kon helpen. Ik was al sinds de middelbare school cannabisliefhebber (sorry mama) en had altijd een persoonlijke hydrocultuuroperatie in mijn kast (nogmaals, sorry mama). Dus heb ik geholpen met het opzetten van een paar faciliteiten en deze een jaar of langer parttime laten werken.

Moonlighting parttime begon me aan te trekken. Maar tegelijkertijd zag ik een ongelooflijke kans in cannabis. Dit was begin 2007. Medicinale cannabis bestond sinds 1996 officieel in Californië. Maar er was geen "industrie" per se. Er was geen officiële toeleveringsketen. Geen officiële kwaliteitsborging. Het was echt een huisindustrie. Ik zag eindeloze mogelijkheden, vooral op het gebied van analytische wetenschap en kwaliteitsborging.

In 2008 verliet ik mijn non-profit onderzoeksfunctie en ging ik samenwerken met een andere PhD-wetenschapper om een ​​van de allereerste analytische laboratoria van de natie te vormen die uitsluitend op cannabiswetenschap was gericht. Ik nam een ​​home equity-lijn en kocht een aantal gebruikte analytische instrumenten. We brachten het volgende jaar door met het vaststellen van de fundamentele wetenschap van het testen van cannabis en cannabisproducten. Ik ben blij om te zeggen dat de methoden die we hebben ontwikkeld nog steeds de basis vormen voor de talloze analytische laboratoria die nu cannabis in het hele land testen.

Het werk dat we in het lab deden, veranderde fundamenteel de soorten cannabisproducten die kunnen worden ontwikkeld. We begonnen met klanten samen te werken om producten te ontwikkelen die een voorsprong hadden op het cliché "potbrownie". Fabrikanten konden hun producten consequent voor de allereerste keer doseren. Ze begonnen met het hard printen van de potentie van het product op het pakket. En zij begonnen daadwerkelijk echte productlabels te ontwikkelen, inclusief ingrediëntenlijsten en voedingsfeiten. Het lijkt triviaal vandaag, maar dit waren belangrijke doorbraken. Nogmaals, mijn ondernemersinstinct begon en ik besloot om mijn eigen bedrijf voor cannabisproducten te starten. Ik draaide weg uit het lab en begon wat uiteindelijk NUG Inc. werd.

WB: Vertel me over je bedrijf? Waar zie je het bedrijf in zes maanden? Een jaar? Wat is de volgende aan de horizon in cannabis?

JO: Mijn bedrijf is NUG Inc. Wij zijn een verticaal geïntegreerd cannabisbedrijf gevestigd in Oakland, Californië. Eigenlijk zijn we meer dan een cannabisbedrijf; we zijn een cannabis merk met een sterke aanwezigheid in de grootste markt van het land. NUG heeft momenteel bijna 200 mensen in heel Californië. We beheersen het hele proces van zaad-tot-verkoop. Dat betekent dat we al onze eigen cannabisplanten telen, we halen de actieve componenten (bijv. THC en CBD) uit de planten, we produceren cannabis-geïnfundeerde eetwaren, we distribueren onze producten in heel Californië, waar onze producten in ongeveer 65% van de planten vertegenwoordigd zijn detailhandelszaken met een licentie van de overheid, en we hebben onze eigen high-end winkels in belangrijke markten. Dit doen we allemaal onder het merk NUG.

Dit verticaal geïntegreerde bedrijfsmodel was niet eenvoudig te bepalen en te onderhouden, maar is absoluut cruciaal voor de missie van ons bedrijf. Om achter onze producten te staan, vonden we het nodig om elke stap in het proces te beheersen. Nogmaals, niet gemakkelijk. En niet goedkoop. Maar dit model heeft ons in staat gesteld om zich te herhalen en aan te passen aan de markt en een sterke en relevante merkaanwezigheid op te bouwen in de hele staat.

Ik zie dat NUG het marktaandeel in de komende zes maanden zal vergroten. We zullen dit doen door constant producten van hoge kwaliteit te blijven produceren en deze op een efficiënte en tijdige manier op de markt te brengen. We hebben een paar nieuwe producten in onze pijplijn die ik hoop deze binnen zes maanden vrij te geven. Maar productreleases duren altijd twee keer zo lang en kosten twee keer zoveel als u oorspronkelijk had bedoeld. We zijn ook op schema om in de komende zes maanden twee andere winkels in de Bay Area te openen. Onze winkels zijn prachtig! Sommigen vergelijken ze met een museum. We werken met ongelooflijke architecten en ontwerpers om een ​​gastvrije en normaliserende omgeving te creëren waar mensen toegang hebben tot cannabis. Normaliseren … dat is een belangrijke term die we binnen het bedrijf gebruiken. We proberen de cannabiservaring te normaliseren. Dit is niet alleen belangrijk voor NUG, maar ook voor de industrie als geheel. Echt in het voordeel van de consument. Geen groezelige dispensaria meer. Geen dubieuze producten meer. Geen stigma's en labels meer. De cannabis-consument verdient een normale ervaring bij het kopen en consumeren van cannabis. Dat is de toekomst van cannabis. Het lijkt misschien alsof we er al zijn. Laat me je verzekeren dat we dat niet zijn. We hebben veel werk te doen als industrie,

zowel lokaal als op federaal niveau.

WB: Hoe zou u de stigma's in de cannabisindustrie veranderen? Welk bedrijfsmodel volg je voor succes?

JO: Helaas zijn er nog steeds negatieve stigma's rondom cannabis. De luie stoner persona bestaat nog steeds. De veronderstelling dat cannabisbedrijven tot verhoogde criminaliteit leiden, is nog steeds doordringend, hoewel feitelijk onjuist. Het is een schande, echt, maar niet onverwacht. De eerdere criminalisering van cannabis en zijn consumenten heeft een legacy-effect en het zal tijd kosten om die stigma's te doorbreken.

NUG is van plan om cannabis te normaliseren. Dat betekent echter niet dat we de 'stoner'- of' dronken 'perceptie van cannabis moeten wegnemen en volledig moeten transformeren in een medisch- of wellness-only-model gedomineerd door rijke consumenten. De industrie moet alle cannabisconsumenten omvatten. Bij NUG begrijpen we dat de demografische scheefloop van onze kernklanten naar de doelgroep van 20 tot 30 jaar oud voor volwassenen toeneemt. We zijn van plan een sterke relatie met dit kernpubliek te onderhouden en tegelijkertijd nieuwe producten en diensten voor andere demografische groepen te ontwikkelen. Onze winkels zijn bijvoorbeeld gericht op een betere ervaring. Maar in die winkels bieden we een breed scala aan producten voor alle prijsklassen. Er is iets voor iedereen. Mensen praten over de toekomst van cannabis en de nieuwe innovatieve producten die beschikbaar zullen zijn. Dat is geweldig en ik ben enthousiast over die nieuwe, innovatieve producten. Maar laten we de huidige cannabis-consument niet vergeten. En laten we het huidige aanbod van cannabisproducten niet vergeten; gemanicuurde bloemen en voorgerolde gewrichten vormen momenteel ongeveer 60% van de markt. & nbsp; & nbsp; & nbsp; & nbsp; & nbsp;& Nbsp;

WB: kook jij? & Nbsp; Zo ja, wie heeft je dat geleerd? Heb je een favoriet restaurant in NYC? Anyplace? & Nbsp; Als u één voedsel had waarvan u meer dan welk ander liefhebt, wat zou dat dan zijn? Waarvan?

& Nbsp; JO: Ik ben beroemd om mijn karnemelkkoekjes. Het zijn de lichtste, donzigste pannenkoeken en ik vind het leuk om ze in het weekend voor mijn kinderen en hun vrienden te maken. Verder ben ik echt de souschef voor mijn vrouw. Ze is een ongelooflijke kok.

Mijn favoriete NYC-restaurants zijn Balthazar (steak frites en Manhattan om middernacht) en Joe's Pizza. In Oakland geniet ik van Flora & amp; het is zusterbar Fauna; heerlijk eten en cocktails. Voor een werklunch hou ik van Chop Bar. De Bahn Mi-sandwich en de Spicy Q-cocktail passen goed bij elkaar. We mogen tijdens de lunch een cocktail drinken, toch?

Favoriete eten? Dat is eenvoudig. Het moet pizza zijn. Voor ontbijt. Voor lunch. Als avondeten. Is er iets beters? Werkelijk.

WB: Als je nu overal ter wereld zou kunnen zijn, waar zou dat dan zijn? Wat doen? Met wie? & Nbsp;

JO: Ik ben dol op niets anders dan met mijn vrouw en twee dochters zijn. Wij zijn grote wintersporters; mijn kinderen zijn eigenlijk competitieve snowboarders. Ik wil op de top staan ​​van een prachtige met sneeuw bedekte berg, terwijl mijn familie zich klaarmaakt om met elkaar de heuvel af te rennen. Natuurlijk win ik elke keer …

">

Een maaltijd delen met iemand die zo invloedrijk en intrigerend is als Dr. John Oram van NUG kan een zeer verhelderende ervaring zijn. Hij is uiteraard interessant om mee te praten over een veelheid van educatieve en nerd-gedreven onderwerpen. Goed opgeleid in de klassiekers van toegepaste wetenschappen, scheikunde, biochemie, enz. Dr. John heeft de vulling met een doctoraat om te tonen voor zijn vastberadenheid en ambitie. Als je dokter zegt, heeft hij het harde werk gedaan om daar te komen. En cannabis? Dat is alleen maar krassen op het oppervlak. Dr. John is nuchter en vriendelijk. Hij spreekt met een zachtaardige cadans waardoor je meer vragen wilt stellen. Maar vijf is alles waar we tijd voor hebben. Dank je. WB

Warren Bobrow = WB: Waar kom je vandaan? Waarom cannabis? Wanneer heb je de plant voor het eerst ontdekt? Hoe was cannabis toen je jong was?

JO: Ik kom oorspronkelijk uit Alameda, CA, een klein stadje in de buurt van Oakland in de San Francisco Bay Area. Ik ging naar de universiteit in Boulder, CO, waar ik scheikunde, biochemie en toegepaste wiskunde studeerde. Na enige tijd niet meer te reizen en een eindeloze winter na te jagen, schreef ik me in voor een doctoraatsprogramma milieutechniek aan de Universiteit van Californië, Los Angeles. Zeven jaar later studeerde ik af met mijn doctoraat en zette mijn academische bezigheden voort met beurzen en non-profit onderzoeksplaatsen die landbouwpesticiden bestudeerden en hun impact op de waterkwaliteit van kustwateren. Het was academisch uitdagend werk maar het beantwoordde niet aan de ondernemersdrive die ik had. Ik wilde iets meer. Ik had iets meer nodig.

Een goede vriend van mij was de exploitant van een van Californië's eerste dispensaria voor medicinale cannabis. Ik was geïntrigeerd door het bedrijf en begon hem parttime te consulteren om te helpen bij het opzetten van commerciële teeltfaciliteiten. Hij had het moeilijk om goede cannabis te krijgen en ik wist dat ik kon helpen. Ik was al sinds de middelbare school cannabisliefhebber (sorry mama) en had altijd een persoonlijke hydrocultuuroperatie in mijn kast (nogmaals, sorry mama). Dus heb ik geholpen met het opzetten van een paar faciliteiten en deze een jaar of langer parttime laten werken.

Moonlighting parttime begon me aan te trekken. Maar tegelijkertijd zag ik een ongelooflijke kans in cannabis. Dit was begin 2007. Medicinale cannabis bestond sinds 1996 officieel in Californië. Maar er was geen "industrie" per se. Er was geen officiële toeleveringsketen. Geen officiële kwaliteitsborging. Het was echt een huisindustrie. Ik zag eindeloze mogelijkheden, vooral op het gebied van analytische wetenschap en kwaliteitsborging.

In 2008 verliet ik mijn non-profit onderzoeksfunctie en ging ik samenwerken met een andere PhD-wetenschapper om een ​​van de allereerste analytische laboratoria van de natie te vormen die uitsluitend op cannabiswetenschap was gericht. Ik nam een ​​home equity-lijn en kocht een aantal gebruikte analytische instrumenten. We brachten het volgende jaar door met het vaststellen van de fundamentele wetenschap van het testen van cannabis en cannabisproducten. Ik ben blij om te zeggen dat de methoden die we hebben ontwikkeld nog steeds de basis vormen voor de talloze analytische laboratoria die nu cannabis in het hele land testen.

Het werk dat we in het lab deden, veranderde fundamenteel de soorten cannabisproducten die kunnen worden ontwikkeld. We begonnen met klanten samen te werken om producten te ontwikkelen die een voorsprong hadden op het cliché "potbrownie". Fabrikanten konden hun producten consequent voor de allereerste keer doseren. Ze begonnen met het hard printen van de potentie van het product op het pakket. En zij begonnen daadwerkelijk echte productlabels te ontwikkelen, inclusief ingrediëntenlijsten en voedingsfeiten. Het lijkt triviaal vandaag, maar dit waren belangrijke doorbraken. Nogmaals, mijn ondernemersinstinct begon en ik besloot om mijn eigen bedrijf voor cannabisproducten te starten. Ik draaide weg uit het lab en begon wat uiteindelijk NUG Inc. werd.

WB: Vertel me over je bedrijf? Waar zie je het bedrijf in zes maanden? Een jaar? Wat is de volgende aan de horizon in cannabis?

JO: Mijn bedrijf is NUG Inc. Wij zijn een verticaal geïntegreerd cannabisbedrijf gevestigd in Oakland, Californië. Eigenlijk zijn we meer dan een cannabisbedrijf; we zijn een cannabis merk met een sterke aanwezigheid in de grootste markt van het land. NUG heeft momenteel bijna 200 mensen in heel Californië. We beheersen het hele proces van zaad-tot-verkoop. Dat betekent dat we al onze eigen cannabisplanten telen, we halen de actieve componenten (bijv. THC en CBD) uit de planten, we produceren cannabis-geïnfundeerde eetwaren, we distribueren onze producten in heel Californië, waar onze producten in ongeveer 65% van de planten vertegenwoordigd zijn detailhandelszaken met een licentie van de overheid, en we hebben onze eigen high-end winkels in belangrijke markten. Dit doen we allemaal onder het merk NUG.

Dit verticaal geïntegreerde bedrijfsmodel was niet eenvoudig te bepalen en te onderhouden, maar is absoluut cruciaal voor de missie van ons bedrijf. Om achter onze producten te staan, vonden we het nodig om elke stap in het proces te beheersen. Nogmaals, niet gemakkelijk. En niet goedkoop. Maar dit model heeft ons in staat gesteld om zich te herhalen en aan te passen aan de markt en een sterke en relevante merkaanwezigheid op te bouwen in de hele staat.

Ik zie dat NUG het marktaandeel in de komende zes maanden zal vergroten. We zullen dit doen door constant producten van hoge kwaliteit te blijven produceren en deze op een efficiënte en tijdige manier op de markt te brengen. We hebben een paar nieuwe producten in onze pijplijn die ik hoop deze binnen zes maanden vrij te geven. Maar productreleases duren altijd twee keer zo lang en kosten twee keer zoveel als u oorspronkelijk had bedoeld. We zijn ook op schema om in de komende zes maanden twee andere winkels in de Bay Area te openen. Onze winkels zijn prachtig! Sommigen vergelijken ze met een museum. We werken met ongelooflijke architecten en ontwerpers om een ​​gastvrije en normaliserende omgeving te creëren waar mensen toegang hebben tot cannabis. Normaliseren … dat is een belangrijke term die we binnen het bedrijf gebruiken. We proberen de cannabiservaring te normaliseren. Dit is niet alleen belangrijk voor NUG, maar ook voor de industrie als geheel. Echt in het voordeel van de consument. Geen groezelige dispensaria meer. Geen dubieuze producten meer. Geen stigma's en labels meer. De cannabis-consument verdient een normale ervaring bij het kopen en consumeren van cannabis. Dat is de toekomst van cannabis. Het lijkt misschien alsof we er al zijn. Laat me je verzekeren dat we dat niet zijn. We hebben veel werk te doen als industrie,

zowel lokaal als op federaal niveau.

WB: Hoe zou u de stigma's in de cannabisindustrie veranderen? Welk bedrijfsmodel volg je voor succes?

JO: Helaas zijn er nog steeds negatieve stigma's rondom cannabis. De luie stoner persona bestaat nog steeds. De veronderstelling dat cannabisbedrijven tot verhoogde criminaliteit leiden, is nog steeds doordringend, hoewel feitelijk onjuist. Het is een schande, echt, maar niet onverwacht. De eerdere criminalisering van cannabis en zijn consumenten heeft een legacy-effect en het zal tijd kosten om die stigma's te doorbreken.

NUG is van plan om cannabis te normaliseren. Dat betekent echter niet dat we de 'stoner'- of' dronken 'perceptie van cannabis moeten wegnemen en volledig moeten transformeren in een medisch- of wellness-only-model gedomineerd door rijke consumenten. De industrie moet alle cannabisconsumenten omvatten. Bij NUG begrijpen we dat de demografische scheefloop van onze kernklanten naar de doelgroep van 20 tot 30 jaar oud voor volwassenen toeneemt. We zijn van plan een sterke relatie met dit kernpubliek te onderhouden en tegelijkertijd nieuwe producten en diensten voor andere demografische groepen te ontwikkelen. Onze winkels zijn bijvoorbeeld gericht op een betere ervaring. Maar in die winkels bieden we een breed scala aan producten voor alle prijsklassen. Er is iets voor iedereen. Mensen praten over de toekomst van cannabis en de nieuwe innovatieve producten die beschikbaar zullen zijn. Dat is geweldig en ik ben enthousiast over die nieuwe, innovatieve producten. Maar laten we de huidige cannabis-consument niet vergeten. En laten we het huidige aanbod van cannabisproducten niet vergeten; gemanicuurde bloemen en voorgerolde gewrichten vormen momenteel ongeveer 60% van de markt.

WB: Ben je aan het koken? Zo ja, wie heeft je dat geleerd? Heb je een favoriet restaurant in NYC? Iedere plaats? Als je één voedsel had waarvan je meer hield dan welk ander wat dan ook dat was? Waarvan?

JO: Ik ben beroemd om mijn karnemelkkoekjes. Het zijn de lichtste, donzigste pannenkoeken en ik vind het leuk om ze in het weekend voor mijn kinderen en hun vrienden te maken. Verder ben ik echt de souschef voor mijn vrouw. Ze is een ongelooflijke kok.

Mijn favoriete NYC-restaurants zijn Balthazar (steak frites en Manhattan om middernacht) en Joe's Pizza. In Oakland geniet ik van Flora & zijn zusterbar Fauna; heerlijk eten en cocktails. Voor een werklunch hou ik van Chop Bar. De Bahn Mi-sandwich en de Spicy Q-cocktail passen goed bij elkaar. We mogen tijdens de lunch een cocktail drinken, toch?

Favoriete eten? Dat is eenvoudig. Het moet pizza zijn. Voor ontbijt. Voor lunch. Als avondeten. Is er iets beters? Werkelijk.

WB: Als je nu overal ter wereld zou kunnen zijn, waar zou dat dan zijn? Wat doen? Met wie?

JO: Ik ben dol op niets anders dan met mijn vrouw en twee dochters zijn. Wij zijn grote wintersporters; mijn kinderen zijn eigenlijk competitieve snowboarders. Ik wil op de top staan ​​van een prachtige met sneeuw bedekte berg, terwijl mijn familie zich klaarmaakt om met elkaar de heuvel af te rennen. Natuurlijk win ik elke keer …