Deze Facebookexpert is mede opgericht en vervolgens ontslagen bij Pets.comCarolyn Everson is de VP van Global Marketing Solutions op Facebook. Ze ging zitten met Sara Silverstein van Business Insider op het Cannes Lions Festival om te praten over succes en leiderschap. Hieronder volgt een transcript van de video.

Silverstein: Welke lessen heb je uit verschillende delen van je leven genomen en in deze business gebracht?

Everson: Ik ben ongeveer 26 jaar actief in de branche en heb dus verschillende ervaringen opgedaan in verschillende marketingfuncties, van online tot digitaal, van digitaal naar mobiel, van tv-uitzending tot PR, en een van de dingen die, ik heb veel geleerd – ik heb geleerd, nummer één, als je meedogenloos gefocust bent op de consument, ga je onvermijdelijk de juiste beslissingen nemen voor het bedrijf. En dat is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

Bedenk hoeveel bedrijven zijn georganiseerd op basis van hun merk, of in verschillende silo's, terwijl, weet je, een consument een persoon is, het is een persoon of ze nu winkelen in je bakstenen en mortel, of ze toevallig online gaan of ze zitten in je mobiele app, of ze zien een advertentie op Instagram, ze zijn dezelfde persoon en je moet meedogenloos consumentgericht zijn. Dus dat is een gemeenschappelijk thema dat ik heb geleerd.

Relaties zijn belangrijk in deze branche. Weet u, in termen van begrip van hoe het bedrijf werkt, waar u de beste creatieve ideeën kunt krijgen, wie het meest innovatieve werk doet. Dat was belangrijk. Maar ik denk dat de grotere kop waarschijnlijk alleen maar diep intellectueel nieuwsgierig is, omdat je constant aan het leren bent. Daarom ben ik in deze branche gebleven en heb ik me niet verveeld. Ik heb elke dag iets geleerd, van de partners waarmee ik werk, mijn collega's op Facebook, en dat was ongelooflijk stimulerend. Het was echt heel dankbaar.

Silverstein: Is er een fout, een grote fout in je carrière die nu een zegen is waar je zoveel van hebt geleerd?

Pets.com sokpop
De beruchte Pets.com-sokpop waarvan het beeld synoniem is geworden met de dot-com bubbel en buste.

Everson: O ja, grote, grote fout, grote hindernis. Ik bedoel, de beroemde Pets.com, de sokpop, de beruchte sokkenpop die waarschijnlijk de internetboom en -bui heeft gedefinieerd, was eigenlijk mijn bedrijf dat ik samen met de persoon die de domeinnaam bezat, had opgericht. Ik heb het medegefinancierd toen ik op de business school zat, mijn tweede jaar, kreeg $ 5 miljoen aan financiering van Hummer Winblad en ik werd ontslagen uit mijn eigen bedrijf nadat ze een paar weken voor hun afstuderen de nieuwe CEO hadden binnengehaald.

En het duurt – veel mensen kunnen ontslagen worden gedurende hun hele carrière, of ontslagen worden. Ik heb nog steeds niet iemand gevonden die is ontslagen bij hun eigen bedrijf en ik blijf het vragen, maar ik heb die persoon nog steeds niet gevonden. Dus dat was verwoestend. Ik bedoel, ik lach er nu wel over, ik praat er heel open over, maar al meer dan 12 jaar zweeg ik erover.

Ik schaamde me, ik wilde niet dat iemand het wist, en daarom heb ik besloten dat er over gesproken moet worden, omdat carrières niet altijd rechts zijn en, eerlijk gezegd, wanneer je grote mislukkingen hebt, leer je veel over veerkracht, en veel over terug op de been te komen, en een van de dingen die ik leerde was te hebben – mijn zelfvertrouwen was toen zo geschommeld en het was echt heel veel jaren geschud. Daar ben ik nog steeds mee bezig, alsof ik er een work in progress omheen ben.

Af en toe val ik terug en verlies het, maar ik ben me er heel goed van bewust, ik ben me bewust van het belang van veerkracht, en weet je, nu kijk ik erop terug en het is een ereplaat geworden in Silicon Valley is ontslagen door mijn eigen tech-startup, maar toen schaamde ik me er erg voor.

Silverstein: En wat was het keerpunt daar? Wat maakte dat iets waar je eindelijk van kon uitgroeien in plaats van iets dat je zou afsluiten?

Everson: Veel van

Sheryl Sandberg is de Chief Operating Officer van Facebook.
Slaven Vlasic / Getty Images

werk samen met mijn coach, Lisa McCarthy, van de Fast Forward Group. Lisa en ik hadden bij Viacom samengewerkt, en ze was me aan het coachen op Facebook en ze had aan me gewerkt met mijn vertrouwenskwesties. En dan was er dit moment waarop Sheryl Sandberg en ik achterlieten – waren backstage in de groene kamer. Ik maakte me klaar om het podium op te gaan en ze zei iets over: "Weet je, soms heb je problemen met het vertrouwen," en ik flapte gewoon uit: "Dat komt omdat ik ontslagen was!" En ze dacht: "Waar heb je het over?" omdat ze geen idee had. En ik vertelde haar wat er gebeurde en toen zei ze: "Dus wat als ik je nu ontsloeg?" En mijn gezicht zakte en ik zei: "Nee, nee, nee, doe dat alsjeblieft niet." En ze zei: "Nee, maar als ik dat deed, zou alles in orde zijn. En ik realiseerde me, weet je, door al het werk dat ik gedaan had met mijn coaching en er echt over na te denken in de loop van de jaren dat ik een slechte dienst betekende aan mensen door er niet over te praten, omdat anders het leek alsof mijn carrière voorbij was best aardig, weet je, verhuisd van bedrijf naar bedrijf, ik ben gezegend met veel geweldige merken te werken, en ik deelde dat deel van het verhaal niet, en dat is – ik ben een authentiek persoon, ik draag mijn emoties op mijn mouw, en ik was daar niet authentiek over, en ik wilde dat zijn, dus besloot ik er langzaam maar zeker over te beginnen praten.

Silverstein: En welke andere vaardigheden denk je dat tijd nodig heeft en tot groot leiderschap leidt?

Everson: Wel, ik heb hier echt aan gewerkt. Dit is een onderwerp waar ik ongelooflijk enthousiast over ben. Ik heb geprobeerd om leiders te observeren, ik heb verlicht leiderschap bestudeerd versus effectief leiderschap met mijn Henry Crown Fellowship met het Aspen Institute. We hebben daar talloze metingen gedaan. Ik rond dat programma af in augustus van dit jaar. En ik heb een reeks kwaliteiten waarvan ik echt geloof dat ze onderscheiden wat een verlichte leider is versus een effectieve leider, en ze eindigen allemaal in de letter Y. Ik zal je er een paar geven. Authenticiteit, moed, nieuwsgierigheid, diversiteit, empathie, vrijgevigheid, nederigheid, veerkracht, transparantie en kwetsbaarheid zijn er enkele van, en dat zijn de zachtere emotionele kwaliteiten die volgens mij een echte verlichte leider versus een effectieve leider definiëren.

Silverstein: Dus, vertel me eens over het werk dat je doet om het verschil tussen verlichte en effectieve leiders te onderzoeken en welke zijn dat?

Everson: Ik ben echt gepassioneerd over dit gebied. Het is iets dat ik heb bestudeerd door te kijken naar andere leiders en gedragingen, en wat een succesvolle leider maakt, en ook mijn werk met de Henry Crown Fellowship met het Aspen Institute, dat echt gebaseerd is op dit principe over verlicht zijn. leider versus een effectieve. Je kunt een effectieve leider zijn en een missie volbrengen, je kunt jezelf optimaliseren voor jezelf, je bedrijf, of misschien een regering, of een oorlogsmissie, maar je bent geen verlichte leider.

Carolyn Everson is de VP van Global Marketing Solutions & Chief Creative Officer bij Facebook.
Carolyn Everson / Facebook

Een verlichte leider denkt veel breder na over het feit dat hij een wereldburger is en deel uitmaakt van een veel groter universum, en hoe deze een positieve impact kunnen hebben op de samenleving. En dus beseffen ze dat verlichte leiders hun plaats in deze wereld realiseren. En voor mij weet ik niet hoe lang ik op deze planeet zal zijn. Ik bedoel, we zijn hier allemaal voor een klein beetje tijd in het concept van geschiedenis. En dus ben ik er heel erg op gericht om ervoor te zorgen dat ik waarde toevoeg aan mijn team, aan het bedrijf, maar veel breder aan de samenleving. Ik denk dat dat kritiek is. En er zijn kwaliteiten die ik heb waargenomen. Ze eindigen allemaal met de letter Y, en dit is iets dat in de maak is voor mij en waar ik waarschijnlijk later meer over zal schrijven, maar enkele van de kwaliteiten zijn authenticiteit, moed, nieuwsgierigheid, diversiteit, empathie, vrijgevigheid , nederigheid, veerkracht, transparantie, kwetsbaarheid. Er zijn er nog meer, maar dat geeft je een idee.

Dat zijn woorden, wanneer iemand kwetsbaar is als leider, hebben ze de neiging om zichzelf meer open te stellen en mensen leren hen kennen als een persoon, en ze kunnen veel meer zijn, in die rol, zeer effectief. Wanneer je transparant bent met informatie, ben je authentiek over wie je bent en waar je voor staat. Dat zal je apart maken. Wanneer u zich kunt inleven in uw klanten, uw klanten, verschillende samenlevingen over de hele wereld, verschillende culturen, waardoor u een meer verlichte leider bent. Dus dat zijn enkele van de eigenschappen die ik heb bewonderd, dat ik aan mezelf werk en waar ik zeker heel erg van houd.