2019 Doelen en resoluties voor het nieuwe jaar


2019 Doelen en resoluties voor het nieuwe jaarHallo iedereen! De eerste week van 2019 is alweer voorbij, heb je een aantal jaarresoluties gemaakt? Ik ben dol op het nieuwe jaar omdat we kunnen beginnen met een schone lei en het vorig jaar vergeten zijn. Eigenlijk heb ik het vrij goed gedaan in 2018 en heb ik de meeste van mijn doelen bereikt. Ik heb er maar een paar gemist en dat is oké.

Dit jaar houd ik het simpel en heb ik minder doelen. Ik zal ze onder de 10 houden. Lees verder om te zien hoe de nieuwjaarsdoelen van een vroege gepensioneerde eruit zien.

Doelen stellen

In voorgaande jaren had ik matige verwachtingen en diende ik dienovereenkomstig doelen in. Dit werkte goed omdat ik de meeste dingen op mijn lijst kon uitvoeren. Ik vind dat het stellen van hoge verwachtingen niet werkt voor mij omdat ik ze niet kan bereiken en dan raak ik ontmoedigd. Mijn stijl is om langzaam en gestaag door te gaan. Schieten voor de maan is waarschijnlijk echter beter voor jongere mensen.

Hier is mijn benadering van het stellen van nieuwe jaardoelen.

  • Stel haalbare doelen – Fotografeer niet voor de maan, tenzij je een geweldig record hebt. De meesten van ons zullen gewoon ontmoedigd raken en opgeven.
  • Maak de doelen specifiek en meetbaar – Nieuwjaarsdoelen moeten zeer specifiek zijn. Maak geen vage doelen zoals afvallen of meer sparen. Je kunt het niet bijhouden en je vergeet ze in maart. Een beter doel zou zijn om dit jaar 10 pond te verliezen of je 401 (k) te maximaliseren. Je moet ook een manier bedenken om er te komen. Hoe verliest u 10 lbs? Wilt u uw 401 (k) -bijdrage meteen verhogen? Je hebt een plan nodig.
  • Schrijf ze op en volg je voortgang– Noteer je doelen en leg ze waar je ze wilt zien. De deur van de koelkast is een goede plek voor veel mensen. Persoonlijk zet ik mijn doelen hier op 40 met pensioen en update de status elke maand. Dit heeft de afgelopen 8 jaar erg goed gewerkt. Ik heb een publiek publiek en jij geeft me de motivatie om te verbeteren. Ik heb enorme vorderingen gemaakt met onze financiën en privéleven sinds ik begon met bloggen. Het was geweldig. Ik raad aan om een ​​blog te starten als je er nog geen hebt. Het heeft me echt geholpen en het kan je misschien ook helpen.
  • Academische schaal – Op sommige doelen sorteer ik mezelf op academische schaal. Ik ben bijvoorbeeld van plan om in 2019 $ 100.000 te sparen en te investeren. Zelfs als we tekortschieten en $ 90.000 besparen, krijg ik een A-. Dat is niet slecht.

Oké, laten we naar het doelblad gaan.

2019 Doelen

Bekijk mijn doelblad hieronder. Het is eenvoudig en nuttig. Ik kan mijn voortgang in een oogopslag zien en het is eenvoudig om elke maand te updaten.

Doelpagina 2019

Ik probeer de meeste doelen in de eerste helft van het jaar in te delen, omdat ik meestal niet veel gedaan krijg in de 2nd voor de helft. De zomer is altijd moeilijk omdat RB40Jr niet naar school gaat. Ik zal proberen 3-4 dingen gedaan te krijgen in juni. Ik ben van plan in juli naar Chiang Mai te gaan en het zal moeilijk zijn om veel te bereiken.

Financiële doelen

Verhoog ons passieve inkomen> $ 60.000

We brachten ongeveer $ 60.000 in 2018 uit. Dat is een beetje hoger dan ik zou willen, maar het is nog steeds een redelijk goed niveau. In 2019 zal ik proberen ons passieve inkomen boven $ 60.000 te verhogen. Dit zal enigszins lastig zijn, want er zijn veel veranderingen in 2019.

  • We zullen onze huurwoningen verkopen, zodat onze huurinkomsten begin 2019 zullen verdwijnen. Ik zal het geld gebruiken om te investeren in dividendvoorraad en crowdfunding voor onroerend goed. Ik weet niet zeker of de inkomsten van deze twee in staat zullen zijn om de huurinkomsten te vervangen. We zullen af ​​moeten wachten.

Dit is onze passieve inkomsten-spreadsheet.

2019 Passief inkomen

Ik zal dit op academische schaal beoordelen omdat er in 2019 te veel veranderingen zijn. Ik denk dat alles in 2020 zal afwikkelen en dat het gemakkelijker zal zijn om te voorspellen hoe ons passieve inkomen eruit zal zien. Het kan een aantal jaren duren om ons passieve inkomen boven $ 60.000 te brengen.

FI-verhouding> 100%

Helaas hebben we in 2019 een stap terug gedaan. Onze kosten waren hoger dan normaal en onze FI-ratio * zakte naar 95%. Dat is niet slecht, maar ik moet dit tot 100% krijgen voordat mevrouw RB40 met pensioen gaat. Er zijn veel veranderingen in 2019, dus ik weet niet zeker of we dit doel zullen bereiken. Ik denk dat onze kosten zullen dalen nadat we verhuizen, maar ik weet het niet zeker. Hopelijk kunnen we ons passieve inkomen verhogen tot $ 60.000 en onze jaarlijkse kosten tegelijkertijd verlagen. Dat is een lange bestelling. Je kunt hier tot nu toe zien hoe het met passief inkomen gaat.

*FI-verhouding = passief inkomen / uitgaven

Bespaar en investeer> $ 100.000

In 2019 hebben we $ 102.817 bespaard en geïnvesteerd! Dat was fantastisch! De belangrijkste reden waarom we zoveel konden besparen was echter te danken aan een spandoekjaar met mijn bloginkomen. Ik heb vorig jaar een ton bespaard op mijn solo 401k-account, meer dan $ 40.000. Ik betwijfel ten zeerste of ik dit dit jaar nog kan repliceren.

De uitgangspunten voor sparen en beleggen zijn altijd onze fiscaal aantrekkelijke accounts geweest. De contributielimieten zijn allemaal gestegen voor 2019. Dit is wat we van plan zijn te besparen.

  • $ 38.000 in onze 401k-accounts. Dat is $ 19.000 elk.
  • $ 12.000 in onze Roth IRA's. Dat is $ 6.000 elk.
  • $ 4,000 in RB40Jr's 529 college spaarrekening.
  • $ 11.000 als werkgeversbijdragen in mijn solo 401k. Deze hangt af van hoeveel geld de blog in 2019 verdient.

Voeg deze toe en het is al $ 65.000. Dat is een goed startpunt. We zullen moeten uitzoeken hoe we meer kunnen besparen als we gaan. Oh, ik was het bijna vergeten. We zouden wat geld moeten ontvangen van het verkopen van onze huuraccommodaties. We zouden dat kunnen investeren en het zal ons meer dan $ 100.000 kosten. Is dat vals spelen?

Blogdoel

Update met 40 pensioen

Met 40 gaan met pensioen moet je nog een facelift ondergaan. In 2018 veranderde ik in https, kreeg ik een nieuw logo en maakte ik een paar kleine updates. Dit jaar huur ik iemand om een ​​nieuw thema te installeren. Hopelijk zal het lukken. Ik ben altijd bang om mensen in dienst te nemen omdat ik zelden het resultaat krijg dat ik wil.

Persoonlijke doelen

Reishack 100.000 punten

Dit is hetzelfde doel dat ik vorig jaar had. Ik heb in december minder dan $ 700 betaald voor 3 tickets naar Thailand. De creditcard punten hebben veel geholpen. Het verzamelen van creditcard punten is niet zo moeilijk voor mij omdat ik de geschatte belasting moet betalen. Die belastingbetalingen waren genoeg om me te helpen bij het voldoen aan de meeste creditcardaanvraagvereisten. We reizen opnieuw naar Thailand in 2019, dus de creditcardpunten zijn weer van pas komen.

*** Ik heb me net aangemeld voor de Capital One Savour en heb een cashbonus van $ 500 ontvangen. Meld u aan voordat de bonus verloopt als u dezelfde deal wilt. Klik door de banner hieronder om de juiste kaart voor u te vinden.

Consolideren tot 1 eigenschap

We zijn van plan om onze 2 appartementen te verkopen en vervolgens naar onze huurwoning te verhuizen. Dit zal ons leven veel eenvoudiger maken. Onze huurders vertrekken in februari, dus alles staat in de rij. Ik hoop dat we snel onze appartementen kunnen verkopen en dan verhuizen. We hebben 11 jaar in ons appartement gewoond en we hebben er echt van genoten. De HOA-vergoeding en onroerendgoedbelasting waren echter aanzienlijk gestegen. Het is tijd om verder te gaan. Ik ben er vrij zeker van dat onze huisvestingskosten lager zijn als we naar een huis gaan. Mevrouw RB40 wil ook geen huisbaas zijn. Ze was erg ontstemd toen ik haar verliet om de huurders te behandelen tijdens deze 5 weken durende reis naar Thailand.

Drop gewicht tot 125 pond

Ik maak zelden zo'n doel omdat het nooit eerder werkte. Ik denk echter dat ik dit dit jaar kan doen. Vorig jaar heb ik mijn gewicht teruggebracht tot 128 pond. Dat is echt goed! De sleutel was intermitterend vasten * en regelmatige lichaamsbeweging. Ik ben echter waarschijnlijk nu tot 13x pond. Ik eet een ton voedsel in Thailand. Mijn familieleden blijven ons onder druk zetten om meer te eten. Het is een manier om genegenheid hier te tonen. Ook is Thais eten zo goedkoop en heerlijk. Wie kan weerstand bieden? We krijgen dit soort Thais eten niet in de VS. Ik zal mezelf wegen als ik thuiskom en dan werken aan het afnemen van 125 pond voor de zomer.

* Hier is hoe ik intermitterend vasten doe. Ik eet alleen van middag tot 8 uur op doordeweekse dagen. Dit bezuinigt op de calorieën en ik mis het ontbijt niet veel. Ik ben druk bezig om RB40Jr toch op weekdagen naar school te laten gaan. Probeer af en toe vasten als je wilt afvallen. Het werkt echt. Als je het niet alleen kunt doen, raad ik Martin's aan Vastencursus. Hij noemt het – Wat eten we? Hoe je kunt worden opgevijzeld door te vasten. Hij is erg handig voor een worstelaar / blogger.

Leuke doelen

Houd mijn geluksniveau op 8 of hoger

Deze is een lastige. De 2nd de helft van 2018 was moeilijk voor onze familie omdat mijn moeder de diagnose dementie had. Ze had hallucinaties en ze had het heel moeilijk in Portland. De situatie was stressvol en het verminderde mijn geluksniveau van 9 naar 8. We besloten om mijn moeder terug te brengen naar Thailand en het is tot nu toe erg succesvol geweest. Ze is hier veel gelukkiger en haar symptomen zijn sterk verminderd. Ze krijgt zelden meer hallucinaties en dat maakt een groot verschil. Het leven in Portland zou minder stressvol moeten zijn als we eenmaal terug zijn. Hopelijk kan ik mijn geluksniveau terug verhogen naar 9 dit jaar. Het zou goed moeten zijn zolang er geen nieuwe problemen zijn. (Waarom zijn er zoveel problemen in onze jaren 40? Veel van mijn vrienden hebben allerlei problemen. Het is een moeilijk decennium.)

Bezoek Chiang Mai voor 6-10 weken

Ik typ deze post in een leuk klein koffiehuis in Chiang Mai. Het is best leuk hier voor digitale nomaden. Chiang Mai heeft de afgelopen tien jaar veel veranderd. Nu zijn er leuke sportscholen, koffiewinkels, restaurants, bioscopen en allerlei leuke plekken waar iedereen van kan genieten. Ik zou het niet erg vinden om hier een paar jaar te wonen. Mevrouw RB40 en Junior zijn echter nog niet klaar om te verhuizen, dus ik zal het tot later moeten uitstellen.

Chiang Mai coffeeshop

Ik kom in de zomer terug om mijn moeder te controleren en te zien hoe het met haar gaat. Hopelijk zal ze een paar jaar stabiel zijn, dus we hoeven haar niet meer te verplaatsen. Bij de volgende reis ben ik van plan om een ​​meer gestructureerde routine te hebben. Ik krijg een lidmaatschap voor de sportschool, zodat ik mijn trainingsprogramma kan voortzetten. We zullen ook een plek huren in plaats van bij mijn vader te blijven. Ik kan niets gedaan krijgen met mijn ouder in de buurt. Het is een goede gelegenheid om RB40Jr in te schrijven in een Thais taalprogramma. Hij kan alleen "sawad dee krub" en "kob khun krub" nu zeggen. (Hallo en bedankt.) We zullen ook proberen een week vrij te nemen om Vietnam te bezoeken. Het zou een leuke reis moeten zijn.

Dus dat zijn mijn doelen in 2019. Ik zal elke maand een statusupdate geven dus blijf kijken om mijn voortgang te zien.

En jij dan? Heb je een goede jaarresolutie voor 2019? Onthoud dat de sleutel is om je voortgang bij te houden. Als je dat niet doet, vergeet je je doelen en bereik je ze niet. Zorg er ook voor dat ze vroeg gedaan worden als je kunt. Laten we het doen!

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder.

Joe begon Met pensioen gaan met 40 in 2010 om erachter te komen hoe vroegtijdig met pensioen te gaan. Hij werkte 16 jaar in computerontwerp en genoot enorm van het technische werk. Hij kon het bedrijfs-BS echter niet verzwakken.

Joe verliet zijn ingenieursloopbaan om op 38-jarige leeftijd vader / blogger te worden. Vandaag blogt hij over financiële onafhankelijkheid, vervroegd pensioen, investeren en een zuinige levensstijl. Kijk hoe hij hier passief inkomen genereert.

Joe beveelt Personal Capital ten zeerste aan voor doe-het-zelf-investeerders. Hij logt bijna dagelijks in op Personal Capital om zijn cashflow en het vermogenssaldo te controleren. Ze hebben veel handige tools die DIY-investeerders helpen hun portfolio te analyseren en hun pensioenplanning te plannen.